SEYİMDER PİLAV GÜNÜNDE İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER VE MEZUNLARI BULUŞTU

						SEYİMDER PİLAV GÜNÜNDE İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER VE MEZUNLARI BULUŞTU

Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İmam Hatipleri Vakıf Genel Başkanı Abdullah Öksüz’ünde katıldığı Seydişehir İmam Hatip Mezun ve Mensupları derneğinin pilav gününde Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal,SÜ. Genel Sekreteri İbrahim Halıcı,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer de bulundu.

İmam Hatip Anadolu lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine verilen yemekte  öğrencilerin oturduğu yemek masalarına  etkinliğe katılan misafirlerden biri oturarak farkındalık yaratıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Dernek başkanı Hüsamettin Günay, İmam Hatiplilerin devletine ve değerlerine asi olmamış kıymetli bir nesil olduğunu belirterek öğrencilere; “Sizler gibi zamanında İmam Hatip de okuyan büyüklerimiz, abilerimiz var. Onlar sizler için birer ışık, birer kılavuzdur.” dedi.

İmam Hatip denilince sadece ilimle kalınmadığını manevi yaşantıyada etki ettğini ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit;’’İmam Hatiplilerin, İmam Hatip öğrencilerine değer vermelerini kalpten diliyorum. Vatanımız, milletimiz çok kıymetli. İnşallah bu okuldan mezun olan öğrenciler şimdi olduğu gibi ilerde de vatanımıza ve milletimize hizmet etmeye devam ederler.” dedi.

Bir milletin kalkınması için  teknik ve teknoloji gerekli olduğunu ifade eden Belediye  Başkanı Mehmet Tutal;’’manevi ortam oluşmazsa başarılı olunmaz. Manevi mimarlık önemlidir. Bunu da İmam Hatipliler oluşturmuşlardır.Kendinizi hor görmeyiniz, sizin okuduğunuz bu okullarda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Seydişehir’de belediye başkanları çıkmıştır.” Şeklinde konuştu.

Görevi icabı birçok protokolde konuşma yaptığını fakat öğrencilere  hitap ederken heyecanladığını kaydeden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin; “Çünkü sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Bizler için çok önemlisiniz. Bende İmam Hatip okularında yetiştim.’’dedi.

Kendi talebelik yıllarından bu güne kadar devam eden yaşam mücadelesinden kesitler anlatan Rektör Şahin,bugünlere gelirken çok çalıştığını ve her türlü mücadeleden de kaçınmadığını ,öğrencilerin  çok çalışmalarını, doğru ilkeler ve hedeflere yürüyerek kendilerini geliştirmelerini istedi.

Şahin konuşmasını; “Burada bulunmaktan büyük keyif aldım. Seydişehir beni hep heyecanlandırır. Allahım bu muhabbetimizi artırsın.” diyerek sözlerini noktaladı.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU