SEYDİŞEHİRLİ ÖĞRENCİLERE SPORTİF YETENEK TARAMASI
SEYDİŞEHİRLİ ÖĞRENCİLERE SPORTİF YETENEK TARAMASI

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 2019-2020 Yılı Eğitim ve Öğretim Döneminde Seydişehir'de 919 öğrenci yetenek taramasından geçti.
Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen tarama çalışmalarına Belediye Başkanı Mehmet Tutal'da katılarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Soner Balcı'dan bilgi aldı.
Seydişehir'de eğitim-öğretim İlkokul 3. Sınıfa giden öğrenciler uzman antrenör ve teknik personel tarafından testlere tabi tutuluyor.
Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme çalışmasına katılarak bilgi alan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "sportif dallarda Seydişehir'de öğrencilerimizin başarıları küçümsenemeyecek kadar iyi. Seydişehir Belediyesi olarak spor kulübümüzde öğrencilerimize imkanlarımız ölçüsünde sportif aktivite ve sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için çaba sarf ediyoruz.Yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve erken yaşta spora başlaması noktasında yapılan bu çalışmayla öğrencilerimizin başarıları ve performansları görülecek. Böylelikle hangi spora yetenekli oldukları belirlenecek. Ben projeyi hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yetenek taramasında öğrencilerin, temel hareket kavramları, yer değiştirme hareketleri, dengeleme hareketleri, nesne kontrolü gerektiren hareketler, birleştirilmiş hareketlerin yer aldığı temel hareket bilgileri, hücum oyunları, file ve raket oyunları, vurma ve yakalama oyunları, temel hareket becerileri, yer değiştirme hareketleri gibi konularda teste tabi tutuldular.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU