SEYDİŞEHİR'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BERABERLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

						SEYDİŞEHİR'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BERABERLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Seydişehir Belediyesi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü etkinliğinde tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez ve Kum Sanatçısı Tarkan Köylü Seydişehir'lilerle buluştu.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında devam eden etkinliklere Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve vatandaşlar katıldı.

Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in yazıp oynadığı “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tek kişilik tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz’un yıl dönümü anma etkinlikleri Seydişehir'de  çeşitli programlarla sürüyor,  11 Temmuz’da başlayan anma programının 2. günün açılışı yine ilk günde olduğu gibi ezan ve sela okunması ile başladı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında kurulan sahnede, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in kendi yazıp oynadığı ve Türkiye’de yaşanan darbeleri anlatan “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi.

Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katılan vatandaşlara Yenilmez 15 Temmuz’un halkın kendi iradesine, kendi devletine sahip çıkmasının adı olduğunu tiyatro oyunu ile anlatmaya çalıştı.

Kum Sanatcısı Tarkan Köylü ise,  Şehit Ömer Halisdemir'in darbecilere karşı koyduğu an başta olmak üzere, darbe girişimi gecesinde yaşananları , Vatan , Millet ve bayrak temalarını konu alan kum sanatı ile meydanı dolduran vatandaşlardan büyük beğeni kazandı.

Program sonunda Ahmet Yenilmez ve Tarkan Köylü'ye orman ve Su İleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, günün anısına plaket takdim edildi.

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU