SEYDİŞEHİR ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

						SEYDİŞEHİR ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

İstanbulda meydana gelen patlama sonrası Seydişehir halkı bayraklarıyla yürüdü.

Son dönemde yaşanan terör olayları ve son olarak dün İstanbul da ki bombalı eylemde Seydişehir Kesecik Mahallesi nüfusuna kayıtlı Nazif Emre Horoz’ un şehit düşmesinin ardından binlerce vatandaşın da destek verdiği ayrıca   İlçe Kaymakamı , Belediye Başkanı, STK Başkanları  ve Siyasi Parti Başkanların da dahil olduğu kalabalık bir gurup  yürüyüş düzenlendi.

15 Temmuz Milli İrade Parkı  önünden başlayan yürüyüşte Şehitler ölmez vatan bölünmez, biriz beraberiz birlikte Türkiye’yiz, Vatan Sana canım feda gibi sloganlar atılarak Milli Egemenlik Caddesi, Atatürk Caddesi, Hükümet Konağı önünden, Hürriyet Caddesi ve Seyitharun Bulvarı  güzerhahı üzerinden tekrar Belediye önüne gelindi.

Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Birlik Platformu adına Seydişehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Söğüt bir açıklama yaptı.

Söğüt açıklamasında “Bizler Seydişehir sivil toplum kuruluşları olarak, son aylarda yeniden tırmanışa geçip milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden hain terör mihraklarının saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bin  yıldır, Anadolu’nun yiğit evlatlarının bu hain terör örgütleri tarafından şehit edilmesine kayıtsız kalmadığımızı dosta düşmana göstermek için dün olduğu gibi bugün de buradayız ve hep o hainlerin karşısında olacağız !  Son yıllarda Aziz milletimiz yüzlerce evladını şehadet mertebesine uğurlamıştır. Şehitlerimiz; vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şahadet mertebesine ulaştılar.’’dedi.

  Ülkenin zor günlerden geçtiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”bin yıllık tarihe baktığımızda bu millet ne zaman şahlanışa geçse, ayağımıza prangalar vurulmaya devam ediyor. Bu millet nasıl ki, haçlıları göğsünde sindirip püskürtmüş ise, nasıl ki Çanakkale’de bu günkü terör örgütlerinin ağa babalarını yok etmişse, nasıl ki sizler 15 Temmuz ‘da bir araya gelip bu maşa örgütlerin tezgahlarını bozmuş iseniz, elhamdülillah bu yürekle bu birlik ve beraberlikle bu terör örgütlerinin ülkemiz üzerindeki  operasyonlarını yok edeceğiz “

Bu Millet ne zaman güçlense oyunlar oynanmıştır diyen Başkan Tutal;”oyunlar aynı oyunlar, sadece oyuncular zaman içinde değişmişlerdir. Bu oyunları bozmanın vakti gelmiştir. Sizler on binlerce kişi iki saatte Seydişehir meydanlarını doldurmuş iseniz, bu birliğimiz, bu kardeşliğimiz devam ettiği sürece, bir araya gelmemiz devam ettiği sürece hiçbir terör örgütü bize hiçbir şey yapamayacaktır. Onların sahipleri de bir şey yapamayacaklardır.         Kendileri devreden çıktılar maşalarını devreye koydular. Bu günlerde oynanan oyunlar sanki Osmanlı ‘nın parçalandığı günlerde ki oynanan oyunların aynısı. O zaman bir araya geldiler, Osmanlı İmparatorluğunu parçaladılar, cetvellerle haritalar çizdiler. Bu gün Ortadoğuda İslam Coğrafyasındaki oynanan oyunlara baktığımızda bu çizilen haritaları ,böl,parçala,küçült ve yut oyunudur. Bu oyun bozulacaktır. Bu oyunu aziz Türk Milleti bozacak. Bu oyunu sizler bozacaksınız. Türkiye’nin üzerinde hem ekonomik olarak hem örgütlerin faaliyetleri olarak oynanıyor.  Bu millet Ortadoğu’nun –İslam coğrafyasının geçmişte liderliğini nasıl yapmışsa bu günde buna namzettir. Bunun için bizim üzerimizde fazla oyun oynanıyor. Onlarca terör örgütü ürettiler bizim başımıza tebelleş ettiler, bela ettiler. Ama bu birliğimiz, bu dirliğimiz, bu kardeşliğimiz, bu reaksiyonumuz devam ettiği sürece hiçbiri başarıya ulaşamayacaktır” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TUTAL” BİRİLERİ DUYSUN, BİRİLERİ GÖRSÜN Kİ, HİÇ BİRŞEY YAPAMAYACAKLAR. TARİHTE YAPAMADIKLARI GİBİ”

15 Temmuz ve sonrasında gösterilen birlik ve beraberliği birkaç saat içinde göstererek meydanlara inen, vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”bizim bu birliğimiz, kardeşliğimiz devam ettiği  sürece hiçbir güç başarıya ulaşamayacaktır. Seydişehir’den biz bunu beraberce ilan ediyoruz. Onlar bir araya gelemeyeceğimizi, birbirimize düşeceğimizi, siyasi çekişmeler içerisine gireceğimizi sonrada iç kargaşayla kolayca bizi yutuvereceklerini zannediyorlar ama bu millet kolay yutulacak lokma değildir. Tarih boyunca onların boğazında kaldık. Kalmaya da devam edeceğiz. Bu birlikteliğimizle bu oyunu bozacağız. Ben gerçekten üzülüyorum, mübarek bir günde, mübarek bir mevlit kandili arifesinde böyle bir olayı, bu millete yaşattılar. İlçemizde bir şehidimiz var. Ben tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar cennette Allah onlara cennet i vaat ediyor. Onlar cennette bir araya geliyorlar. Rabbim onların şefaatinden mahrum eylemesin. O şehitlere layık ümmet ,layık millet eylesin. Geride kalanlara sağlık, sıhhat başsağlığı diliyor, sizlere teşekkür ediyorum. Birileri duysun, birileri görsün ki, hiç bir şey yapamayacaklar. Tarihte yapamadıkları gibi. Birkaç saat içinde meydanlara inerek bizlere destek verdiğinizden dolayı sizlere , STK Başkanlarımıza, Siyasi Parti Başkanlarımıza birlik ve beraberliğimizden dolayı teeşkkür ediyorum”dedi.

KAYMAKAM ÖZYİĞİT”BÖLEMEYECEKLER, BÖLEMEYECEKLER,BÖLEMEYECEKLER”

İstanbul’da düzenlenen hain saldırıda Seydişehir’inde şehidi olduğu kaydeden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit;” bu aziz millet kesinlikle bölünemeyecek. İstedikleri kadar oyunlar kursunlar istedikleri kadar. Bu milleti öyle Ortadoğu gibi kolay kolay bölemeyecekler. Bu millet tüm refleksiyle haykırışını ilan ediyor, bizi bölemeyeceksiniz, bizi bölemeyeceksiniz, bizi bölemeyeceksiniz. Hiçbir batıl güç bu milletin önünü kesemeyecek. Vatanımız sağolsun” dedi.

Konuşmaların  ardından Kur’an-ı Kerim okunarak  şehitler için dua edildi.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU