SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRECEK
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRECEK

Seydişehir Belediyesi Karabulak Kavşağında bulunan alanda tıbbi aromatik bitki yetiştirerek katma değer üretecek.

Proje kapsamında 20 bin m² alanda lavanta, biberiye, adaçayı, kekik gibi tıbbi aromatik bitkilerin ekim çalışmalarına başlayan Seydişehir Belediyesi, ürettikleri ürünleri katma değere dönüştürecek.

Hayata geçirilen proje kapsamında 20 bin m²lik alanda lavanta ağırlıklı olmak üzere kekik, adaçayı, biberiye gibi tıbbı aromatik bitkileri toprakla buluşturduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçemizde ilkleri yaşatarak hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Başkan Tutal, Karabulak kavşağında bulunan Lavanta ekim çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı, kolay gelsin dileklerini iletti.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Seydişehir’e yeni bir cazibe alanı oluşturacaklarını belirten Başkan Tutal, “çalışmalarımızı tamamladığımızda bu alanımız güzelliği ve eşsiz kokusuyla cazibe merkezi olacak, ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelecek. Bunun yanında tıbbi anlamda önem taşıyan bu bitkilerimizden elde edeceğimiz ürünlerle de ilçemize hem katma değer hem de istihdam sağlayacağız” dedi.

Çalışmaların kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Tutal, “belediyemize ait 20 bin m² alanda üretimini gerçekleştireceğimiz lavanta, kekik, biberiye ve adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkilerden ürettiğimiz ürünlerin satışının yapılacağı bir satış noktası oluşturacağız. Seydişehir-Konya yolu üzerinde yer alan bu alanımıza aynı zamanda kafeterya yapıp yolculuk eden vatandaşlarımıza da dinlenme ve mola alanı oluşturmuş olacağız. Projemizin şimdiden ilçemize ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU