SEYDİŞEHİR 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BAŞLADI

						SEYDİŞEHİR 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BAŞLADI

Seydişehir ‘de 15 Temmuz Şehitleri anma, demokrasi ve mili birlik günü programı başladı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında başlayan programa İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer , İlçe Müftüsü Kemal Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz'un  kaosa sokmanın, iç savaşa sokmanın , ülkeye, millete,  devlete ve bayrağa ihanet etmenin bir hareketi  olduğunu kaydeden Başkan Tutal; "Rabbim bir daha bu millete Mehmet Akif'in dediği gibi İstiklal Marşı yazdırmasın. 15 Temmuzları yaşatmasın inşaallah. Darbe teşebbüsü falan deniliyor da, yaşananlar darbe teşebbüsü falan değil. İhanet hareketi idi" dedi.

Sonuç itibari ile 15 Temmuz Allah'ın Millete bir lütfu olduğunu kaydeden Başkan Tutal;"  Bu  milletin reisinin canı pahasına meydana çıkması halkın içine inmesi çağrıda bulunması gene bu necip milletin meydanlara dökülmesi o ihanet hareketini önledi. Unutmayacağız , unutturmayacağız demiştik. Yaşadığımız olaydan ibret almamız, ders çıkarmamız gerekiyor. Çanakkale ruhu, bedir ruhu gibi 15 Temmuz bu millete bir ruh verdi. Bu ruhu tarih boyunca devam ettirmemiz, bu ruhu biz çocuklarımıza, torunlarımıza aşılamamız ve 15 Temmuzdan ibret alarak o ruhu devam ettirmemiz gerekiyor. Nasıl ki Çanakkale'de Kürd'üyle , Türk'üyle , Arap'ıyla ,her mezhep,her meşrepten oraya dökülmüştü, 253 bin şehit verilmişti. 15 Temmuz'da da bu millet bu gençlik , her siyasi düşünceden her mezhepten,her kılık , kıyafetten insanı ile meydanlara indi. Birlik , beraberlik ruhunu oluşturdu. Tarih boyunca bizim tarih kitaplarımızda haçlı seferlerinden bahsediliyor. Hepsi de püskürtülmüştür şehitler verilmiştir. Fakat 15 Temmuz adeta haçlı ruhunun bir başka versiyonu idi.Bunun için unutmayacağız. unutturmayacağız. Bizim  gençliğimiz bunları beynine yazacak. İbret alacak ve biz bir daha bu ihanet hareketini yaşamayacağız inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyorum"dedi.

Aydın Erdoğan ;" geçen yıl 15 Temmuz 2016'da hiç beklemediğimiz bir yerden bir darbe yedik. Şerefli Türk Silahı Kuvvetlerinin içinde yıllarca bir ipek kozası gibi örgütlenen sızan bir örgütün hain darbe girişimiyle.  ile hiç beklemediğimiz bir anda karşılaştık. Ordu peygamber ocağı idi. Millet olarak asker olarak doğduğumuza inanıyorduk. Buradan  da böyle bir darbe teşebbüsünü , hain bir darbe girişimini kesinlikle beklemiyorduk. Bu ülke bu coğrafya yıllarca halk ve batılın mücadelesini yaşamıştır. Çanakkale'de bir mücadele yaşadık , gereken cevabı verdik. 2016 - 15Temmuz 'da Çanakkale ruhunu gösterdik ve yansıttık. İnşallah Allah bir daha böyle hareket yaşatmasın" dedi.

Protokol konuşmalarını ardından Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü’ne bünyesinde karate, tekvando ve güreş  branşlarında  nefes kesen gösterileri  ise beğeni topladı.

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU