SEYDİŞEHİR 1 MW’LIK GES PROJESİNİN TEMELİ ATILDI
SEYDİŞEHİR 1 MW’LIK GES PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan, 1 MW’ık Güneş Enerji Sistemi'nin temel atma töreni Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katılımıyla gerçekleşti.

Temel atma töreninin açış konuşmalarını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi öz kaynaklarıyla yapılacak olan 1 MW’lık güneş enerji sisteminin 30 milyon liraya mal olacağını belirtti.

Başkan Tutal, “arsa tahsisini büyükşehir belediyemizden gerçekleştirdiğimiz projemiz 26 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek. Bu projemiz ile birlikte bölgemizde yenilenebilir enerji kaynakları anlamında üretim yapan ilk kamu kurumu oluyoruz. Bu bakımdan projemiz bölgemiz için önem taşıyor. Tesisimizin maliyeti 30 milyon lira. Artık dönemimizin sonuna gelmemize rağmen hizmet üretmeye gayret ediyoruz. Bu çalışmamızın da İlçemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu projemizin Seydişehir’imize getirisi aylık bazda 800 bin ile 1 milyon lira arasında olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, "Belediyenin öz kaynaklarının geliştirilmesi açısından, maliyetlerin azaltılması açısından bugün temelini atacağımız proje büyük önem taşıyor. İnşallah bu bir milat olur ve bundan sonraki süreçte de bu gibi yatırımlar devam eder. Çünkü gelecek bu yatırımlarda. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, güzel bir işin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a 10 yıl boyunca ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer" Konya'mız ve Seydişehir'imiz güneş enerjisi anlamında en verimli şehirlerinden bir tanesi. Biz ülke olarak enerji tedariğimizi çeşitlendirmek mecburiyetindeyiz. Bu manada da temelini attığımız bu yatırım kıymetli. Büyükşehir Belediyemizin tahsis ettiği bu arsada 1 megavatlık yatırımla her yıl 200 bin dolar seviyelerinde Seydişehir'imize bir katkı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların akabinde Seydişehir GES'in temeli dualarla atıldı.

Programa; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Kaymakam Cevdet Bakkal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hançerli, Cumhur İttifakı Seydişehir Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Demirel, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve MHP Seydişehir İlçe Başkanı Kadir Kocabaş, STK  Başkanları, Muhtarlar  katıldı.

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU