SEYDİ ŞİFA BİR YILDA 72 BİN MİSAFİRİNİ AĞIRLADI
SEYDİ ŞİFA BİR YILDA 72 BİN MİSAFİRİNİ AĞIRLADI

Seydi Şifa Termal Tesisleri son bir yıl içerisinde 72.172 kaplıca severi ağırladı.

Son yıllarda Termal Turizm’de adından söz ettiren Seydi Şifa Termal Tesisleri yerli ve şifa arayanların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sahip olduğu farklı doğal zenginlikleri ile termal turizm alanında da söz sahibi olmaya başlayan Seydi Şifa Termal Tesislerinde bir yılda  46.911'i şehir dışından 25.261'i Seydişehir'den olmak üzere 72.172 kişinin ağırlandığını kaydetti.

Seydi Şifa Termal Tesisleri’nin 5 yıldızlı termal otellerin konforunda olduğunubelirten Başkan Tutal, “Seydişehir ilk olarak 1999 yılında Kavak kaplıcaları ile tanıştı. Fakat bundan verim alamayınca kendi bölgemizde kuyularımızı açmıştık. Tesisimize 2019 yılında bu yana misafir kabul ediyoruz. Her geçen gün Konya, Antalya, çevre il ve ilçelerden misafirlerimizi  ağırlıyoruz.

Son 12 ayda 72 Bin ziyaretçimiz Termal Tesisimizden faydalanmış olup bunun 47 Bini şehir dışından, 25 Bini ise Seydişehirli misafirlerimizden oluşmuştur. Yaz aylarında günlük ortalama 600 ziyaretçi ağırlamaktayız.  

Bundan sonraki hedefimiz Seydişehir’i termal kent haline dönüştürmek. Bu noktada ciddi çalışmalarımız oldu. Yatırımcılarımıza asra satışlarımızı gerçekleştirdik. Yatırımcılarımız bölgede 5 yıldızlı oteller, termal sağlık tesisleri, devre mülkler inşa edecek ve burada misafirlerini ağırlayacak” ifadelerini kullandı.

Seydişehir'in termal turizm merkezi olma yolunda adım adım ilerlediğini belirten Başkan Tutal,” Bu noktada iddialıyız. Mineral zenginliği litrede 4345 miligram değerinde bir su. Bölgenin insanına şifa dağıtması noktasında elimizden geleni  yapıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz termal sera bölgeleri oluşturmak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Seydişehir’de çok büyük bir eksikliğin giderildiğini kaydeden Serdar Altan,” Seydişehir dışında yaşayan birisi olarak kıyaslama mukayese yaptığım zaman Ülke bazında ve Seydişehir ölçüsünde değerlendirdiğimiz zaman Seydişehir için çok büyük bir nimet. Seydişehir ‘in isminin duyurulması, turizm noktasında çok güzel bir çalışma. Güzel ve nezih bir tesis, çok güzel bir ortam. Çok farklı imkanlar sağlanmış oluyor. Sosyal aktivite, sağlık ve sportif anlamda bu tesisin burada olması büyük bir kazanım emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun ev sahipliğinde Belediye Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşm...

DEVAMINI OKU
BAYRAM ÖNCESİ CAMİLERDE TEMİZLİK

BAYRAM ÖNCESİ CAMİLERDE TEMİZLİK

Seydişehir Belediyesi ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde camilerde bayram temizliği çalışmalarına başladı. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmeleri için yürütülen çalışmal...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Seydişehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda mecliste görev yapacak komisyonlar için üye seçimleri...

DEVAMINI OKU