ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ EROL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

						ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ EROL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma II.Kad.Çvş. 31 yaşındaki Ahmet Erol'un cenazesi uçakla memleketi Konya'ya getirildikten sonra helallik alınmak için cenaze aracıyla baba evi Seydişehir'in İncesu Mahallesi'ne getirildi.

Anne Ayşe Erol, oğlunun cenazesinin getirilmesini beklerken,"Ağlamayacağım, dik duracağım. Onlara karşı dik duracağım."dedi. Oğlunu çok özlediğini ve görmek istediğini belirten Ayşe Erol, "Onu göreceğim. Göremezsem ahrete kalır."dedi. Şehidin cenazesi eve getirildikten sonra Annesi Ayşe Erol, babası Abdullah Erol, kız kardeşi Havva Kaya ve yakınları tabuta sarılıp vedalaştı.

Şehit Erol'un cenazesi dualar eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Merkez Camii'e uğurlandı.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, AK Parti Milletvekilleri Uğur İbrahim Kaleli, Abdullah Ağralı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Cansever, askerler, ailesi, yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Şehidin kız kardeşi Havva Kaya, törene kardeşinin askeri ceketini giyerek katıldı. Şehit Erol ile aynı birlikte görevli silah arkadaşı da törene katılıp, anne Ayşe Erol'a başsağlığı diledi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erol'un naaşı vasiyeti üzerine babaannesi Ayşe ve dedesi Ahmet Erol'un mezarının bulunduğu İncesu Mezarlığında oluşturulan şehitliğe defnedildi.
Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Muhammet Uğur Kaleli, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan,Belediye Başkanı Mehmet Tutal  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU