İSTİHDAM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

						İSTİHDAM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Seydişehir Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası'nin , İşkur İl Müdürlüğüne yaptığı talep sonucu istihdam bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Seydişehir  Belediyesi Düğün Salonunda  yapılan bilgilendirme toplantısına Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Konya İşkur İl Müdürü Emrah Keleş, SGK Müdürü Mehmet Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük , İş Adamları, muhasebeciler ve muhtarlar katıldı.

Katılımcılara  istihdam  teşvikleri hakkında bilgi veren İş Kur İl Müdürü Keleş, işkur işbaşı eğitimi programı (İEP) dahilinde işveren ve çalışanların hangi haklara sahip oldukları konusunda da bilgilendirme yaptı.

Seydişehir Sosyal Güvenlik Merkezi müdürü Mehmet Aydın ise; 687 sayılı kanun kapsamında vatandaşımıza sağlanan teşvikler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Başkan Tutal Türkiye'nin farklı bir süreçten geçtiğini, gezi olayları ile başlayan , daha sonra darbe teşebbüsü ile Dolar ve Euro üzerinde ekonomik olarak oynanan oyunlar sonucu , ülkenin modern bir haçlı istilasına uğratılmak istendiğini kaydetti.

Yaşadığı olaylar ve hadiseler ve tarihlerdeki yorumlardan çıkardığı sonuçlar olduğunu belirten Başkan Tutal;" Bu olay Tayyip Erdoğan, Ak Parti meselesi değil, haçlı ittifakının ülke üzerinde oynadığı bir oyun, bu oyunu hep beraber bozmak zorundayız. Devletimizde, hükümetimizde istihdam seferberliği başlattı. Devlet bir çatıdır. Fabrikalarımız olabilir. Binlerce işçi çalıştırabiliriz. Ama çatı çöktüğü zaman odanın çok modern olmasının , görkemli olmasının, tefrişatla döşenmesinin hiç bir anlamı yoktur. Çünkü yıkım hepsini götürür. Bizim hükümetimizin, devletimizin güçlü olması için  fedakarlık yapmamız gerekiyor. Bu millet her zaman fedakarlık yaptı, her dönemde, her sıkıntılı süreçte milletine, devletine sahip çıktı. Bu süreçte de ben sizlerin en iyi şekilde devletimize, ülkemize  sahip çıkacağınıza  inanıyorum. Devletimizi istihdam konusunda büyük bir kısmını karşılıyor. Her birimiz 1'er kişi istihdam ettiğimiz zaman Türkiye'de ciddi bir kaosun engellemiş olacağız. Ben gereğini yapacağınıza inanıyorum" dedi.

İşkur alımlarının Mart ayının sonuna kadar devam edeceğini  kaydeden İş Kur İl Müdürü Keleş bu durumdan faydalanmak  isteyen işverenlerin İş Kur'a müracaatta acele etmelerini istedi.

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

Seydişehir Belediyesi Geleneksel Başkanlık Kupası Futbol Turnuvası’nda kuralar çekildi. 11 takımın mücadele edeceği futbol turnuvasında ilk maç 13 Mayıs Pazartesi günü oynanacak. Atatürk Spor Salonu...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU VE ERKOYUNCU, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN USTAOĞLU VE ERKOYUNCU, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Seydişehir’de önceki dönemde görev almış muhtarlar ile yeni dönemde görev alan muhtarlarla bir araya g...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU