BAYRAM; BİRLİK, BERABERLİK ve KARDEŞLİKTİR

						BAYRAM; BİRLİK, BERABERLİK ve KARDEŞLİKTİR

Başkan Mehmet Tutal, Kurban Bayramı'nın toplumsal hayatta birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştiren dini bir değer olduğunu ifade etti.

Başkan Tutal, "Hz. İbrahim'in en değerlisini, canından çok sevdiği oğlu Hz. İsmail'i Allah için kurban etmek istemesi, bir an için bile tereddüt etmeden oğlunu kurban etmeye niyetlenmesi O'nun, Allah’a olan sevgisini ve bağlılığını ifade etmektedir. Allahü Teâla’nın, Hz. İbrahim'in en sevdiğini kurban etmesini istemesi elbette Hz. İbrahim’in imtihanıydı. Cenab-ı Allah bizleri de imtihanlarımızdan yüzümüzün akıyla çıkmayı nasip eylesin.

Allah (cc) bizden kurban kesmemizi bekliyor. Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim’de “Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes.” “Elbette kurbanların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşır. Fakat sizin takvanız (Allah’ın buyruklarını içtenlikle yapmanız) ona ulaşır.” buyurmaktadır. Kişi kurban keserek, Allah’ın emrine boyun eğmekte ve kulluk bilincini ortaya koymaktadır. Tüm Müslümanlar ortak bir duyguyla dini vecibelerini yerine getirerek, aralarında paylaşma ve kardeşlik duyguları artacak; çevresinde huzurlu bir düzene vesile olmuş olacaktır. Mübarek Kurban Bayramını hakkıyla idrak etmeli, kırgınlıkları, dargınlıkları bir yana bırakmalıyız. Anne-baba, eş, dost, akraba, yakınlarımızı, komşularımızı, kimsesizleri ziyaret etmeli, Müslümanlığın gerekliliği, kardeşlik duygusunu pekiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın cömertliğin, rahmetin, yardımlaşmanın, bereketin ve beraberliğin hatırlatılmasına vesile olmasını diler, Başta Seydişehirli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin bayramını kutlarım.” dedi.