BAŞKAN TUTAL,”RAMAZAN AYI, NEFSİ TERBİYE ETME KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR 
BAŞKAN TUTAL,”RAMAZAN AYI, NEFSİ TERBİYE ETME KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Tutal, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışmanın yoğunluk kazandığı, manevi ferahlığın tüm dünyayı kapladığı, feyiz, bereket, af ve mağfiretlerle dolu bir ay olduğunu söyledi.

Ramazan ayının, nefsi terbiye etmenin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Başkan Tutal; “Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mukaddes ay, mağfiret, bolluk ve bereket ayıdır. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan Ayı, mucizelerle dolu bir aydır.

Sabır ayı olan Ramazan, insanda kardeşlik hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu ve  şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır. Ramazan kardeşlik, birlik ve beraberlik, hoşgörü ayıdır. Toplumsal dayanışma, paylaşma, yardımlaşma ve sevgi bağlarının güçlendiği, hoşgörünün arttığı bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da, bu ayın manevi gerekliliğidir.

Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz.

Ramazan ayında ‘evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtulma´ müjdesi verilmiş, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim indirilmeye başlanmış ve yine bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi´nin bu ayda bulunması ile bu ayın önemini daha iyi idrak etmemiz sağlanmıştır.

Mübarek Ramazan ayımızın tüm dünyada ve ülkemizde huzur ikliminin hakim olması ve refaha ulaşmasına vesile olmasını diliyor, Türk ve İslâm Alemi ile hemşerilerimin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Seydişehir Belediyesinin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile Milli İrade Meydanında kutlanacak. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, tüm çocukları v...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

31 Mart Yerel Seçimlerinde Seydişehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hasan Ustaoğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Başkan Hasan Ustaoğlu, bir yandan belediye çalışmalarına aralıksız...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun ev sahipliğinde Belediye Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşm...

DEVAMINI OKU