BAŞKAN TUTAL:"MECLİSİMİZ 100 YAŞINDA"
BAŞKAN TUTAL:"MECLİSİMİZ 100 YAŞINDA"

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Türk milleti, tarih boyunca hiçbir gücün esareti altına girmemiş, gerektiğinde Milli Mücadele ruhu ile küllerinden yeniden doğmuş şeref ve haysiyet sembolü bir millettir diyen Başkan Tutal;"Bundan 100 yıl önce, yedi düvele karşı milletçe başlatılan topyekün mücadele, esarete karşı milli egemenliğin zaferiyle sonuçlanmıştır. 23 Nisan 1920 yılında kurulan Meclisimiz ile bağımsızlık ateşi yakılmış, Türk Milleti’nin birlikteliği sağlanmış, ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla yeni zaferler elde edilerek mazisi şanlı bu millet kendi kaderini yine kendisi tayin etmiştir. Büyük Millet Meclisi’nin ektiği ‘milli birlik’ tohumları dallanıp budaklanarak günümüze kadar gelmiştir. Bu Milli Mücadele ruhunun en güzel örneğini 15 Temmuz'da bir kez daha Aziz Türk Milleti tüm dünyaya göstermiştir" dedi.
Başkan Tutal; Aziz milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş ve böylece Atatürk’ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü olan bugün, milletimizin tarihinin en parlak sayfalarından birisi olarak tarihte yerini almıştır. Aynı zamanda çocuklara bayram olarak armağan edilen bu güzel günü, bu yılda aynı heyecan ve istekle kutluyoruz. Diğer yandan, medeniyet yarışından hiç kopmadan bugünlere ilerleyerek gelen şehrimizin genç ve dinamik nüfusu, engin kültür ve tarih birikimi ile büyük bir potansiyele sahip olmuştur.
Seydişehir Belediyesi olarak çocuklarımız bizim için her zaman en önemli varlıklarımız olmuştur. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimize eğitimde olduğu gibi sporda da, sosyal ve kültürel aktiviteler yönüyle de gerekli tüm katkıları sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde kardeşlik duygularıyla, her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıldönümünde Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan yarınımızın büyükleri çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, çocuklarımızla beraber mutlu günler diliyorum” dedi.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU