BAŞKAN TUTAL'IN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

						BAŞKAN TUTAL'IN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Tutal, İstiklal Marşı’nın vatanı, milleti, tüm mukaddes değerleri ve inancı için canlarını hiçe sayan Türk milletinin ölümsüzlük destanı olduğunu kaydetti.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın Türk Milletinin yedi düvele meydan okuduğu ve varoluş mücadelesinin destanı olduğunu kaydeden Başkan Tutal;" milli mücadele azminin kutlu eseri, milli mücadeleyi destanlaştıran İstiklal Marşı, ay yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. İstiklal mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir. Milletimizin onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtı ve gurur kaynağımız olarak milletimize mal olan İstiklal Marşımız yüksek ahlakı, toplumsal sorunları yürekten anlatışı, Akif’in İstiklal Marşımızın şairi olması kadar, daima milletimizin ortak bir değeri olmasını da sağlamıştır. İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıldönümü vesilesiyle bizlere bu güzel vatanı emanet eden şehitlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan anlamlı Marşı bizlere hediye eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”