BAŞKAN TUTAL'DAN BAHAR BAYRAMI MESAJI

						BAŞKAN TUTAL'DAN BAHAR BAYRAMI MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Tutal, yeni gün ve uyanış anlamı taşıyan Nevruzun, gece ve gündüzün eşitlendiği 21 Mart'ta bütün doğadaki varlıkların uyanış ve yaradılış günü olarak kutlandığını kaydetti.

Nevruz Bayramın Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Tutal “Yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişi kutlanırken, bu kutlamalar dostluğa, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile oluyor. Köklü kültürü ve gelenekleri yanında, birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolü, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramlarından biri olan, baharın müjdecisi Nevruz’u hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Milletleri bir arada tutan kültür, örf ve adetlerdir. Nevruz bayramı da bu anlamda geçmişten gelen bir uyanış ve var oluşun göstergesidir. Bahar ile doğanın uyanışını, çiçeklerin rengarenk bir şekilde yeryüzüne merhaba demesini ve bereketi müjdeleyen Nevruz bayramı, yüzyıllardır yaşatıldığı bölgelerde kardeşlik bağlarını pekiştiren, halkı bütünleştiren ve yeni bir baharı coşku ile yaşatan önemli bir bayramdır.

Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını yürekten kutlar, bu kardeşlik ve dayanışma gününün, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek ülkemiz başta olmak üzere, tüm insanlığa güzel günler getirmesini diliyorum.”