BAŞKAN TUTAL, SEYDİŞEHİR KYK AŞURE ETKİNLİĞİNDE

						BAŞKAN TUTAL, SEYDİŞEHİR KYK AŞURE ETKİNLİĞİNDE

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü tarafından Muharrem Ayı dolayısı ile aşure etkinliği düzenlendi.Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü Konferans salonunda organize edilen programa, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, N.Ü. Ahmet Cengiz Müh. Fak. Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, KYK Müdürü Ferhat Tükel, yurt görevlileri ve yurtta kalan öğrenciler katıldı.
Programa katılanlara teşekkür eden Seydişehir KYK Müdürü Ferhat Tükel, öğrencilerin birlik, beraberlik ve kaynaşması noktasında bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Muharrem ayının önemine değinerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tarihte yaşanan olaylardan ibret alınması, ders çıkartılması gerektiğini kaydetti.
Yaşanan olaylardan ibret alıp aynı hatalara düşülmemesi gerektiğini belirten Başkan Tutal;’’eğer aynı hatalara düşmeyi istememiş olsaydık, veya olaylara İslami mantıkla, İslami gözle bakılsaydı, bu ülke 15 Temmuz ‘u yaşamazdı. Birilerinin iktidar hırsı veya iktidar olanları dizayn etme hırsı sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değil, İslam Coğrafyası’nın yok olmasına sebep olabilecek bir noktaya gelmişti. Ama Allah korudu. Bu toprağın altında yatan şehit, şüheda’nın duasıyla, onların kanlarının bedeliyle bu ülke bir uçurumdan döndü’’dedi.
Kim olursa olsun kendi şahsi çıkarları, kendi şahsi hırsları için devletin, milletin ve Müslümanların arzu ve isteklerinin üzerine getirmemeye özen gösterilmesi gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ biz bu ülkede doğusuyla, batısıyla, beyazıyla, siyahıyla, Kürdüyle, Türküyle kardeş olmak mecburiyetindeyiz. Bir Osmanlı’yı düşünün, bir medeniyetin torunlayız. Müslümanlar ve Müslüman olmayalar her millet, her renk beraber yaşamışlar. 600 yıl bize ne oldu ki, biz kimin oyununa geldik ki, özellikle üniversitelerde insanları guruplaştırdılar. Özellikle gençleri guruplaştırdılar. Sağcı, Solcu, Alevi, Suni, Kürt, Türk v.s. bunlara bu oyunlara gelmeden birbirimize düşman olmadan bu memlekete için çalışmalıyız’’şeklinde konuştu.

BAŞKAN TUTAL l;’HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİŞEYLER VAR’’
Bu ülke için, bu vatan için herkesin yapabileceği bir şeyler olduğunu belirten Başkan Tutal;’’ önemli olan memleket sevgisinin, inanç sevgisinin, diğer sevgilerin, diğer çıkar hesaplarını önüne geçebilmesi. Son yıllarda bu ülkenin gençliğinin dejenerasyonuyla uğraştılar. Bize batı adetleri, gelenekleri noktasında, kendi milli değerlerimizin unutturulması noktasında ciddi bir çaba sarf ettirildi. Öyle güçlü bir milletmişiz ki, gençler o kadar uğraşmalarına rağmen bizim özümüzü kazanamamışlar, ayarlarımızla tam oynayamamışlar. Bizim iç dünyamızla o kadar uğraşmalarına rağmen İnanç sevgisi, bayrak sevgisi, vatan sevgisi yok edememişler. 15 Temmuz’da her siyasi düşünceden, her yaş gurubundan insanlar sokaklara döküldüler. Bu vatana, bu bayrağa sahip çıktılar. Mısırlıların, Suriyelilerin, Libyalıların yapamadığını bu milletin insanları yaptı. Onun içinde bu bizim uyanışımıza vesile oldu. ‘’dedi.

Üniversite’de okuyan gençliğe seslenen Başkan Tutal;’’ BU ÜLKE ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA GELMEYECEĞİZ’’

Seydişehir KYK Yurdunda kalan üniversite gençliğine seslenen başkan Tutal;’’ Siz gençlerin ve bu milletin bu topraklar üzerindeki oynanan oyunlara gelmeyerek, oynanan oyunları çözmek ve üstesinde gelmek için gayret sarf etmeliyiz. Sizlerden ümit varız, bu milletten ümit varız. Bu noktada üzerimize düşen ne varsa onları yapacağız hepimiz. Bu milleti hiç kimse bölemeyecek, parçalayamayacak bu gençliğin özünü, ruhunu hiç kimse yok edemeyecek. Ben bu duygu ve düşüncelerle Muharrem ayı’nızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum’’dedi.

Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel de, Muharrem ayı hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Müftü Demirel, programa katılan öğrencilere, “Biz insanlar başıboş yaratılmadık. Niçin gönderilmişiz kâinatın yaratıcısını tanımak için. Aşure yardımlaşmanın simgesidir. Birliği, beraberliği dostluğu ifade ediyor. Bunun manevi bir değeri vardır” dedi.

Program davetlilere aşure ikramı ile sona erdi.

DİĞER HABERLER
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Seydişehir Belediyesinin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile Milli İrade Meydanında kutlanacak. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, tüm çocukları v...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

31 Mart Yerel Seçimlerinde Seydişehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hasan Ustaoğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Başkan Hasan Ustaoğlu, bir yandan belediye çalışmalarına aralıksız...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun ev sahipliğinde Belediye Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşm...

DEVAMINI OKU