BAŞKAN TUTAL, “MUHTARLIK MÜESSESİ YEREL DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİ”
BAŞKAN TUTAL, “MUHTARLIK MÜESSESİ YEREL DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİ”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “mahallelerimizde sorunların ve ihtiyaçların tespit edilmesinde en önemli görev değerli muhtarlarımızındır” dedi.

19 Ekim  ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, muhtarlık müessesinin yerel demokrasinin en eski örneği olduğuna vurgu yaptı.

Seydişehir’de durmaksızın çalıştıklarını ve bu çalışmaları muhtarlar başta olmak üzere tüm kesimlerle istişare içerisinde yürüttüklerini belirten Başkan Tutal,” 

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, milletimizin eli, gözü  kulağı ve  kültürümüzün gelişimi noktasında birer mihenk taşı konumundadırlar. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallelerde tüm kurumları temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Bizlerin çalışmalarında da özellikle kırsal mahallelerde halkla belediye arasındaki ilişkiyi kurma noktasında muhtarlarımız son derece önemli bir görevi icra ediyor.

55 mahallemizde sorunların ve ihtiyaçların tespit edilmesinde en önemli referans noktamız, uç beyleri olarak gördüğümüz değerli muhtarlarımızdır. Gerek merkez, gerek kırsal mahalle muhtarlarımızın elimizden geldiğince, gücümüz nispetince taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Yine birbirimize sahip çıkıp birlik ve beraberlik içerisinde dün olduğu gibi bugün ve yarın da muhtarlarımızla birlikte şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Seydişehir’in gelişimi, değişimi ve dönüşümü noktasında mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, mahallelerimizin gelişimi ve değişimi hususunda bizlere çözüm ortaklığı yapan ve toplumumuzdaki en önemli görevlerden birini yürüten gerek milleti, gerekse devleti temsil eden Seydişehirli muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca görevi başında hayatını kaybeden bütün muhtarlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU