BAŞKAN” TUTAL , BU İLÇEDE OLMAKTAN VE HİZMET ETMEKTEN GURU DUYUYORUM”

						BAŞKAN” TUTAL , BU İLÇEDE OLMAKTAN VE HİZMET ETMEKTEN GURU DUYUYORUM”

Küpenin İncisi dergisinin 15. Sayısı Galası Seydişehirde yapıldı.

Adile Baysal Kültür Evinde düzenlenen 2018 yılı 15.sayısının galasına S.Ü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Prof. Dr. Osman Tugay, karikatürist Ahmet Öztürklevent, Gazi Üniversitesinden çini sanatçısı Ferda Meltem Uludağ, Seydişehirli yerel sanatçılar ,yazarlar, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İş adamları ve çok sayıda davetliler katıldı.

Protokol üyeleri ilk olarak Ressam Fatma Kırdar ,Kerime Suluçay, hat sanatçısı Mehmet Elbi, ve Prof. Dr. Osman Tugay’ın Bölgenin Endemik Bitkileri resimlerinin yer aldığı karma sanat sergisinin açılışını yaptı.

Açılış konuşmasında Seydişehir'in kültürel zenginliklerinden bahseden Toroslar Gazetesi sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam "Küpenin İncisi dergisinin doğup büyüdüğümüz güzel ilçemize hizmet devam etmesi en büyük arzu ve isteğimizdir." dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal" İlçemiz bir evliyanın kurmuş olduğu ilçedir. Bu ilçe yönetiminde; ciddi manada katkıları olmuş ilim adamlarını, siyasetçileri çıkarmış ve çıkarmaya devam etmektedir. Bu ilçede olmak ve hizmet etmekten gurur duyuyorum. Seydişehirliler olarak birlik, beraberlik kardeşlik içerisinde olduğumuz bu ülkede aynı noktaya atış yapabildiğimiz anlarda, Seydişehir için hizmet noktasında ciddi sonuçlar alınmıştır.Belediyecilik anlamındaki çalışmalarımızda şükürler olsun projelerimiz devam ediyor.  "dedi.

Seydişehir kaymakamı Aydın Erdoğan "Seydişehir de şehir dışındaki önemli şahsiyetleri ve bizleri bir araya getiren Küpenin İncisi dergisine ve Ali Saylam beye teşekkür ederiz. Birçok yerde görev yaptım ama insanların bir araya gelebildiğini Seydişehir de gördüm. Bu takdire şayan bir durumdur. Küpenin İncisi dergisini sürekli takip etmekteyiz. İlçemizdeki siyasi, ekonomik, kültürel değerleri, akademik anlamda bir yerlere oturtup önemle kamuoyuna arz ediyorlar. Gerçekten kültürel faaliyetler konulu yazının ortaya çıkması zor. Birbirinden değerli hemşerilerimiz hem içerden hem dışardan ilçemizin tanıtımı ve ilçemizin değerlerinin ortaya çıkarılması konusunda çok ciddi gayret sarf etmektedir” dedi.

Bu programa katılmaktan onur duyduğunu ve Seydişehir sevgisinin her şeyden üstün geldiğini belirten S.Ü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin , "Seydişehir bizim için hep bir Kızılelma idi. Allah nasip etti ve ilkokuldan sonra ortaokulu Mahmut Esad Ortaokulunda okudum. Ondan sonra hep dışarıdaydım. Önümüzde hep ilginç seçenekler oluştu ancak köyümüze hemşehrilerimize yakın olmak ağır bastı. Seydişehir'imizi bizim nezdimizde özel kılan şudur insanın iyisi iyi kötüsü kötüdür ve her zaman bir sanat damarı vardır. Seydişehir Anadolu da nadir kurulan Müslüman şehirlerden biridir ve 4 Bin yıllık bir geçmişi vardır.1967 de ETİ A.Ş. kurulana kadar nüfus karışımı da olmamıştır. Seydişehirli olarak kültürümüzü ve değerlerimizi koruyarak daha da güzelleştirerek nice sayılarınız olsun “ dedi.

S.Ü Rektörü Şahin ayrıca ilk fırsatta Seydişehir'in yetiştirdiği önemli şahsiyet Mahmut Esad kadester ile ilgili bir sempozyum düzenleyeceklerini de belirtti.

Programda sanatçılar adına hakkâk sanatçısı Mehmet Elbi, Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e tablo hediye etti.

DİĞER HABERLER
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN MAHMUT ESAD SEYDİŞEHRİ PANELİNE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN MAHMUT ESAD SEYDİŞEHRİ PANELİNE DAVET

Seydişehir Belediyesi, Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Tapu Kadastro Müdürlüğü işbirliğiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 177. yılında panel düzenlenecek. Tapu ve Kadastro Gen...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

Seydişehir Belediyesi Geleneksel Başkanlık Kupası Voleybol Turnuvası’nda kuralar çekildi. 6 takımın mücadele edeceği futbol turnuvasında ilk maç 20 Mayıs Pazartesi günü oynanacak. Atatürk Spor Salon...

DEVAMINI OKU
GRİ KOÇ YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN SEYDİŞEHİR’E GELİYOR

GRİ KOÇ YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN SEYDİŞEHİR’E GELİYOR

Seydişehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan üniversite adayı öğrencileri Gri Koç-Gökhan Müftüoğlu ile buluşturuyor. Türkiye çapında ‘Gri Koç’ adıyla tanınan, motivasyon s...

DEVAMINI OKU