BAŞKAN TUTAL, AŞURE ETKİNLİKLERİNE KATILDI

						BAŞKAN TUTAL, AŞURE ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, okullarda düzenlenen aşure etkinliklerine katılarak öğrencilerle biraraya geldi.

Muharrem ayı’nın başlaması ile birlikte, Başkan Tutal, Seydişehir Halise Güney İlköğretim Okulu, Seyitharun Anadolu Lisesi ve Enis Şanlıoğlu Lisesi’nde düzenlenen aşure programlarına katılarak öğrencilerle buluştu.

Okullarında düzenledikleri aşure etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Halise Güney İlköğretim Okulu Öğretmeni İzzet Eker, Muharrem ayının vuslat ayı olduğunu kaydetti.

Muharrem ayı’nın Peygamberlerin büyük çoğunluğunu başından geçen ciddi hadiselerin geçtiği ay olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ Hz. Peygamberin kendi sistemini kurabilmesi için Mekke’den Medine’ye hicretin başladığı ay’dır Muharrem ayı. Muharrem ayı aynı zamanda Müslüman aleminde Hicri Yılbaşı olarak kabul edilmiştir. Önemli olan olayları bilmek ve olaylardan ders alabilmektir. Biz olaylardan ibret almadan, ders almadan uzak olduğumuz zaman, çok sıkıntı yaşıyoruz’’dedi.

Dini kullanarak, Allah’ı kullanarak ihanet şebekelerinin ortaya çıktığını kaydeden Başkan Tutal;’’ bu memlekette iktidar ve güç mücadelesi yapmak suretiyle katliamlar yapabiliyorlar. Bu hainler gerek içerde olsun, gerek dışarıda olsun farklı farklı isimlerle askerlerimizi, polisimizi şehit edebiliyor. Rengimiz, ırkımız farklı olabilir İslam coğrafyasında birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde olduğumuz herkes kendi görevini yaptığı zaman, herkes alanında hizmet ettiği zaman, diğerleri buna müdahale etmediği zaman o zaman bir problem olmayacaktır. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Gerek ülkemizde, gerek İslam coğrafyasında bu tür hadiselerin yaşanmaması dileğiyle hepinize hayırlı günler diliyorum’’şeklinde konuştu.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DİĞER HABERLER
“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

  Seydişehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal etkinlikleri kapsamında 28 Şubat döneminde yaşananları anlatan tiyatro Ankebut tarafından sergilenen “Bin Yıl” oyununu tiyatroseverlerle buluşturdu. Belediy...

DEVAMINI OKU
 BAŞKAN TUTAL, KORUYUCU AİLELERLE İFTARDA BULUŞTU

 BAŞKAN TUTAL, KORUYUCU AİLELERLE İFTARDA BULUŞTU

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Koruyucu Aileler ile birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında biraraya geldi. İftar Yemeğine Kaymakam Cevdet Bakkal , Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya A...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN TUTAL, İLK İFTAR BEREKETİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE PAYLAŞTI

BAŞKAN TUTAL, İLK İFTAR BEREKETİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE PAYLAŞTI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı münasebeti ile şehit aileleri ve gazilerle birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında buluştu. Seydişehir Belediyesi tarafından Şehit Aileleri ve....

DEVAMINI OKU