BAŞKAN TUTAL "ALİ ERBAŞ HOCA YALNIZ DEĞİL"
BAŞKAN TUTAL "ALİ ERBAŞ HOCA YALNIZ DEĞİL"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’anda lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını kınadıklarını kaydetti.
Başkan Tutal, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef alan sözlere ve girişimlere tepki gösterdi.
Başka Tutal" Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, cuma hutbesinde İslam'ın zinayı büyük günah kabul ettiğinden bahisle, Lut (as)'ın kavminin hastalığı olan eşcinselliğin de lanetlendiğini söylemesi üzerine, bir kısım odaklar saldırıya geçmişlerdir" dedi.
Başkan Tutal; Allah'ın sözünü ve Kuran 'ı Kerimde geçen ayetlerin hükümlerini hiç kimse değiştiremez. Bir kısım sapkın zihniyetli insanlar mutlu olacaklar diye, İslam'ın bu konuya bakışını ve bu konudaki mesajlarını yok saymak, üstünü örtmek kimsenin haddi de değildir.
Görevi Müslüman halkı aydınlatmak ve bu konuda bilgilendirmek olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a, cuma hutbesinde yapmış olduğu konuşma üzerinden saldırmaları ve suç duyurusunda bulunmaları, bunu yapanların başka hesaplaşmalarının var olduğunu gösteriyor.
Diyanet İşleri Başkanımız Erbaş'ın da dediği gibi, eşcinsellik bir cinsel tercih değil, sapıklıktır. Bu sapıklığı besleyen, destekleyen, onlara hukuki kılıf hazırlayan kişilerde halkımızca çok iyi bilinmektedir.
İnsanlığın geleceği ancak meşru evlilik yoluyla mümkündür. Bunun dışındaki yol arayışları çirkin ve hayasız yollardır. Biz inanıyoruz ki, İslam neyi haram kıldıysa onda kötülük ve zarar vardır. Yine biz inanıyoruz ki, İslam neyi helal kıldıysa onda temizlik, fayda ve ferahlık vardır.
Sapkın fikir ve tutumları meşrulaştırma gayretiyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alan saldırıların karşısında ve hocamızın yanındayız."Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş yalnız değildir."

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU