BAŞKAN TUTAL “AĞUSTOS AYI, ZAFERLER AYIDIR”

						BAŞKAN TUTAL “AĞUSTOS AYI, ZAFERLER AYIDIR”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı…

Başkan Mehmet Tutal, Ağustos Ayı içerisinden dünya tarihini değiştirecek birçok zaferler ile hatırlanması gerektiğini belirterek, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ağustos ayında kazanılan zaferlerin ülkemiz adına önemli değerlere sahip olduğunu dile getirdi.

Başkan Mehmet Tutal, “Ağustos Ayında 8 Büyük Savaş ile 8 Büyük Zafer kazandığımız önemli tarihleri yaşamaktayız. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt.. 27 Ağustos 1389’da Kosova.. 11 Ağustos 1473’de Otlukbeli.. 23 Ağustos 1514’de Çaldıran.. 24 Ağustos 1516’da Mercidabık.. 26 Ağustos 1526’da Mohaç.. 4 Ağustos 1578’de Vadis Seyl.. 30 Ağustos 1922’de Başkumandanlık.. Bütün zaferlerde; hep aynı ruh, aynı şuur görülmektedir..

Malazgirt Zaferi.. Vatan olma yolunda atılan en büyük adım.. Belki de tarih böyle bir daha zaferi daha yazmamıştır.. Kosova Zaferi.. Batıya açılan bir pencerenin ilk nurlu damgası, Sultan Fatih tarafından kazanılan Otlukbeli ise, Anadolu’da kurulan Türk birliğini pekiştiriyor. Ve, yine Yavuz Sultan Selim Han sayesinde, Çaldıran’da, Doğudan gelecek Gulat-ı Şia tehlikesine karşı büyük bir darbe. Mercidabık Zaferi, Türk fütuhatının Suriye ve Mısıra hakim olmasını sağlıyor ve İslam Dünyasında ‘Türk Asrı’ böylece başlıyor. Mohaç Zaferi ile 2 saat içerisinde Avrupa kapıları Türklere açılmakla kalmıyor, koca bir devlet tarih sahnesinden neredeyse siliniyordu.  Ve 26 Ağustos 1071’de; Türkiye Devletinin temeli atılmış ve Anadolu’nun Türklüğü tescil edilmiş..  26 Ağustos 1922’de ise, Devlet yeniden kurulmuş ve vatan bütünlüğü ebediyen parçalanmayacak şekilde sağlanmıştır. Portekizlilere karşı kazanılan Vadis Seyl zaferi ise Türkün gücünü bir kez daha göstermiş ve yine Ağustos Ayının 30’unda Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile kazanılan zafer, Türk ulusunu esir etmek isteyen istilacı güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.Şanlı Türk Bayrağına göz diken düşman kuvvetlerinin, Türk ordusunun yıkılmaz iradesi karşısında teslim olduğu anlamlı bir gündür. Türk milleti ve kahraman Türk askerimiz, 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir. 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini; sonsuza kadar var olacağını bütün dünyaya göstermiştir.

Fütuhatı şanlı Türk Ordusu zaferler ayında Türkün gücünü her seferinde düşmana attığı tokatlar ile göstermiştir. Türk milletinin birlik ve beraberliği, iman gücü ile tarih boyunca zaferler kazanmamız tüm dünyayı telaşa sokmuş ve bu korku cennet vatanımız üzerinde yüz yıllardır devam eden oyunları, hileleri ve sinsi planları açıklamaktadır.  

Unutulmaması gereken şudur ki, Türk Ulusu, girdiği savaşlarda masum halkına diğer ülkeler gibi sömürü yapmamış hiç bir zaman korku ve elem vermemiş, aksine medeniyetini ve teknolojisi götürmüş ve değer vermiştir.” Dedi.

Bu toprakların kolay kazanılmadığını, her karışında şehitlerimizin aziz kanı bulunduğunu belirten Başkan Mehmet Tutal, “Bu vatanı, cepheden cepheye koşarak hürriyete ulaştıran, başarılarını büyük zaferle taçlandıran bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Seydişehirli hemşerilerimin, Türk halkının ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, barış, sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.’’ Dedi.

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 29 Ağustos 2016 10:36