BAŞKAN TUTAL, 15 TEMMUZ’U UNUTTURMUYOR

						BAŞKAN TUTAL, 15 TEMMUZ’U UNUTTURMUYOR

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda tankların önüne yatan Metin Doğan, Seydişehir Belediyesi’nin davetlisi  olarak ‘O GECE”programına katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda tankların önüne yatan   Metin Doğan "Hayatı, yaşamayı çok seviyorum ama 15 Temmuz gecesi uğruna verebileceğim bir canım olduğu için Allah'a şükrediyorum." dedi.

Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen “O GECE” programına konuşmacı olarak katılan Metin Doğan, 15 Temmuz akşamı spor salonunda olduğunu , darbe girişimini, spordan eve giderken otobüsteki konuşmalardan öğrendiğini kaydetti.

İlahi dinletisi ve sema gösterisinin yer aldığı  Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Mhp İlçe Başkanı Abdullah Söğüt, Belediye Meclis Üyeleri,  İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Stk Başkanları, Kamu Kurum Müdürleri, Şehit Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin Kirmemitçi ve çok sayıda davetli katıldı.

İnsanın hayatında, özel tarihler ve günlerin olduğunu , tarihtede milletlerin ve devletlerin hayatında da  özel günlerin  ve tarihlerin olduğunu kaydeden Başkan Tutal, 1071, 1453, 1920, 1923 , Çanakkale, 23 Nisan, 29 Ekim’lerin özel olduğunu, özel olupda izler bırakan tarihlerin  27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz olduğunu kaydetti.

Bir milleti din adına aldatıp, onun evlatlarını , temiz insanlar yetiştireceğiz diyerek alıp ihanet şebekesi oluşturulduğunu, temiz , pırlanta gibi görünen nesillerin devletin uçakları, helikopterleriyle milleti bomlaladığını belirten Başkan Tutal;”bu gün özel, farklı bir gündür. Farklı bir tarihtir. Onu farklı kılan özelliklerden biriside milletin vermiş olduğu reaksiyon ve tepkidir. Böyle bir tepki tarih boyunca neredeyse ender verilen tepkilerden birisidir. Milletin iradesine, reisine, meclisine, kendisine yapılan bu operasyona , gene milletin kendisi cevap vermiştir. Yüce yaratıcı bu coğrafya’yı bu milleti çok seviyor.İslamın son kalesi ümmetin temsilcisi bu millettir. Bundan dolayı kendimiz kahraman bir millet, kahraman bir toplumuz. Tankın önüne yatabilen, bir milletin evladı çıkmamıştır, çıkmazda. Ama bu milleti millet yapan bu milletin inancıdır. Bunu unutmamak lazım”dedi.

SEYDİŞEHİR OLARAK BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

15 Temmuz üzerinde bir çok kitapların yazılabileceği, doktoraların yapılabileceği özel bir hadise olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”Seydişehir olarak, Seydişehir’liler olarak.  biz üzerimize düşeni yaptık. O gece hepimiz meydanlara döküldük. Nöbetlerimizi  yine beraber devam ettirdik. Bu milletin hepsi beraber oldu. Seydişehir olarak biz farklı zaman diliminde şehitler verdik. Olaylarda tepkimizi beraberce ortaya koyduk. Devam edeceğizde. Unutulmaması için Belediye olarak programlar düzenledik. Sergiler açtık. Tiyatrolar gösterime sunduk. Yaşananları en güzel anlatan, canlı tanıkları , canlı şahitlerini sizlerle buluşturmayı arzu ettik”dedi.

İhanet hareketlerinin, ihanet edenlerin karşılıksız ve cezasız kalmamaları gerektiğinin altını çizen Başkan Tutal;” gerek devlet, gerek kolluk kuvvetleri, gerek adli makamlara yardımcı olacaklar yine milletin kendisidir. Yakın komşusu, akrabasıdır. Ama reisin dediği gibi sapla samanıda karıştırmamak gerekir.İnsanlar makam ,mevki, siyasi ideolojiyle çıkarlarından dolayı ,şahsi husumetlerinden dolayı insanları karalamamalı.

İhanet hareketinin cezalandırılması  ama bu arada masum insanlarında kurban olmaması gerekir.Bu noktada hem Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak, hemde Müslüman olarak bizim üzerimize düşen göevler var.Haksızlıkların engellenmesi, hainlerin cezalandırılması ve bu tarihin unutturulmaması noktasında çocuklarımıza aktarılması noktasında üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilahi ve sema gösterisi ile devam eden programın sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Doğan’a teşekkür ederek kendisine Seydişehir’i anlatan rölyef takdim etti.

DİĞER HABERLER
BAŞKANLIK FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

BAŞKANLIK FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel 'Başkanlık Kupası' Futbol Turnuvası Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun başlama vuruşu ile başladı.   Seydişehir Belediyesi tarafından düze...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

Seydişehir Belediyesi Geleneksel Başkanlık Kupası Futbol Turnuvası’nda kuralar çekildi. 11 takımın mücadele edeceği futbol turnuvasında ilk maç 13 Mayıs Pazartesi günü oynanacak. Atatürk Spor Salonu...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU VE ERKOYUNCU, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN USTAOĞLU VE ERKOYUNCU, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Seydişehir’de önceki dönemde görev almış muhtarlar ile yeni dönemde görev alan muhtarlarla bir araya g...

DEVAMINI OKU