BAKAN YARDIMCISI TÜFEKCİ’DEN KOORDİNASYON TOPLANTISI

						BAKAN YARDIMCISI TÜFEKCİ’DEN KOORDİNASYON TOPLANTISI

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Seydişehir’de bakanlığa bağlı bölge müdürleri ile birlikte koordinasyon toplantısına katıldı.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya DSİ Bölge müdürü Birol Çınar, Orman ve Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Milli Parklar Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Meteoroloji Bölge Müdürü Zekeriya Taştan ,Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Panko Birlik Yöönetim Kurulu Üyesi Yavuz Kayhan, Ak Parti Kadın ve Gençlik Koları,Seydişehir Belediyesi Birim Müdürleri, mahalle muhtarları katıldı.
Seydişehir’de birlik ve beraberlik içinde hizmet etmeye çalıştıklarını kaydeden AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, amaçlarınının ilçeye hizmet etmek olduğunu belirtti.

Seydişehir’in son yıllarda devletten ciddi yatırımlar aldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ Bakan yardımcımızın bu konuda katkısı büyük. Bu nedenle kendisine şükranlarımı iletiyorum. Başta kuğulu park projesi Konya ili bölgesinde büyük bir proje. Bu projenin de önemli bir ayağı Orman ve Su İşleri bakanlığı ile ilgili. Sayın bakan yardımcımızın yanı sıra bölge müdürlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit kısa konuşmasında, “Türkiye’nin %45’inin orman olduğunu belirterek; Orman ve Su İşleri bakanlığı önemli bir icracı bakanlık. Seydişehir’de ki yatırımların büyük kısmı bu bakanlığımızın işi. Sayın bakan yardımcımızın da gayret ve çabaları bizler için takdire şayan bir durum.” diyerek toplantının önemli olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Orman ve Su İşleri bakan yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir’e tüm ülkede olduğu gibi Orman ve Su İşleri bakanlığının önemli yatırımları olduğunu söyleyerek, “Konya ovası projesi kapsamında 2003-2019 yatırım programında 8 adet baraj ve gölet, 15 adette sulama projesi başlatılarak, taşkın koruma tesislerinin kuruldu. Seydişehir yurdumuzun bazı yörelerinde olduğu gibi orman varlığı açısından zengin. İlçenin %46’sı ormandan oluşuyor. Şimdiye kadar ilçeye 600 bin adet fidan dikildi. Gelir getiren badem ve ceviz gibi ağaçlardan da 4 köyümüze ücretsiz 5 bin adet fidan dağıtıldı. 77 aileye 1.272.000 TL süt sığırcılığı kredisi verildi. Karacaören ve Ortakaraören mahalle barajları devam ediyor. Tol ve Ufacık mahalle barajlarının ihalesi yapıldı. Bostandere ve Yeniceköy barajları 2017 yılının yatırım programına alındı.” dedi.

Bakan yardımcısı Tüfekci, Kuğulu park projesinde önemli yer tutan gölet çalışmalarının 2017 yılında bitirileceğini 94 hektar alanın ise ormanlık vasfından çıkarılarak kuğulu park projesine dahil edileceğini kaydetti.

Ayrıca Meteoroloji Müdürlüğü binasının mevcut haliyle kalarak otomatik ölçümlere zarar vermeden park alanına dönüştürülmesi için gerekli çalışmaların başlatılması için Meteoroloji Bölge Müdürüne talimat verdi.

Program sonunda ilçede devam eden yatırımlar ve önümüzdeki yıl yapılacak yatırımlar hakkında bölge müdürleri tarafından yapılan sunumdan sonra toplantıya katılan muhtar ve mahalle temsilcileri bulundukları mahalle ile ilgili sorunlarını ve isteklerini dile getirdiler.

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekcii, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustaf Konerer tarafından Seydişehir Orman Şefliğinden getirilen 6 bin adet karaçam fidanın ileç kaymakamlığı önünde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU