BAKAN KURUM, SEYDİŞEHİR ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
BAKAN KURUM, SEYDİŞEHİR ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı, Hemşehrimiz Murat Kurum Seydişehir’de incelemelerde bulunarak ilçede devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlk olarak Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum burada yapılan toplantının akabinde ilçede çalışmaları devam eden Millet Bahçe’sinde incelemelerde bulundu.
Nevzat Bey Tepesinde çalışmaları devam eden Millet Bahçesinde incelemelerde bulunarak üstlenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Millet Bahçesinin 2021 yılının sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek en kısa sürede Seydişehirlilerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Konya Büyükşehir ve Seydişehir Belediyeleri ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Kurum, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Seydişehir ilçemizde yürüttüğümüz millet bahçesinin yapımı tamamlandıktan sonra ilçemizin cazibesi artacak, turizm noktasında önemli bir adım atılmış olacak. İnşallah bu projemizi 2021 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.
Turizm noktasında ilçemizde yatırımlarımız devam ederken bir yandan da tarım noktasında da ilçemize destek olamaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Seydişehir Belediyemiz ile birlikte ilçemize soğuk hava deposu yapımı için çalışmalarımızı başlattık. 2 milyon liralık bir hibe desteği sağlayarak, Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle inşallah ilçemize bir 1.000 M3’lük soğuk hava deposu kazandıracağız. Yine ilçemize sosyal konut anlamında da yatırımlarımız devam edecek. Önümüzdeki yıl itibariyle TOKİ aracılığıyla ilçemize yeni sosyal konutlar yapacağız. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Millet bahçesinde incelemelerin akabinde Kuğulu Vadisinde yapılacak olan projeyi inceleyen Bakan Kurum, Kuğulu Vadisi ve Millet Bahçesi Projelerinin tamamlanmasıyla birlikte Seydişehir’in bölge turizminde merkez ilçe olma yönünde önemli bir adımın atılmış olacağını söyledi. İncelemelerin akabinde Bakan Kurum, Kuğulu Park’ta vatandaşlarla bayramlaştı.
Ziyaretlerin ve incelemelerin akabinde açıklamalarda bulunan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Sayın Bakanımıza ilçemize verdiği desteklerden ve hizmetlerden dolayı tüm ilçe sakinlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Bakanımızın ilçemize müjdelediği projeler olan soğuk hava deposu ve yeni sosyal konutlar, ilçemizin önemli ihtiyaçlarını karşılayacak ve ilçemizin önemli sorunları çözüme kavuşmuş olacak. Bunun yanında millet bahçemiz de inşallah Sayın Bakanımızın destekleriyle 2021 yılında tamamlanmış olacak. Tekrardan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ilçemize verdiği desteklerden dolayı tüm ilçe sakinlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilçe ziyaretleri kapsamında Konya Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu, Meram, Karatay Belediye Başkanları da eşlik etti. Ziyarette Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay’ın yanı sıra ilçe protokolü, meclis üyeleri de katıldı.

DİĞER HABERLER
GRİ KOÇ YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN SEYDİŞEHİR’E GELİYOR

GRİ KOÇ YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN SEYDİŞEHİR’E GELİYOR

Seydişehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan üniversite adayı öğrencileri Gri Koç-Gökhan Müftüoğlu ile buluşturuyor. Türkiye çapında ‘Gri Koç’ adıyla tanınan, motivasyon s...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN KONSERE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN KONSERE DAVET

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Seydişehir Belediyesinin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile Milli İrade Meydanında kutlanacak. Seydişehir Belediyesi, Seydişehirli bestec...

DEVAMINI OKU
BAŞKANLIK FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

BAŞKANLIK FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel 'Başkanlık Kupası' Futbol Turnuvası Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun başlama vuruşu ile başladı.   Seydişehir Belediyesi tarafından düze...

DEVAMINI OKU