BAKAN KURUM HEMŞEHRİLERİ İLE BULUŞTU
BAKAN KURUM HEMŞEHRİLERİ İLE BULUŞTU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay , 31 ilçe belediye başkanı ile birlikte telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Konya ve ilçelerini yakinen takip ettiğini kaydederek Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ülke olarak çok zor bir süreçten geçildiğini kaydeden Bakan Kurum; Millet Bahçelerinden, Kentsel Dönüşüme, Sosyal Konuttan, Sanayi Dönüşümüne, Sokak Sağlıklaştırması gibi çalışmalarda merkez ve ilçelerinde çalışmaların yapıldığını kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde tüm belediye başkanlarının Koronavirüs ile ilgili son derece ciddi tedbirleri aldığını belirtti.
Belediyelerin kaynak ve hizmet noktasında yapılması gereken ne varsa bakanlık olarak destek verdiklerini vurgulayan Bakan Kurum " ülkenin üretmesi adına, istihdam sağlamamız gerekiyor, bu noktada da belediyelerimizle ortak çalışmamız lazım. Biz güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir devletiz. Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, ilçe belediyelerimizin yanındayız ve yapılması gereken her türlü desteği de sağlamaya hazırız" dedi.
Seydişehir olarak ilettikleri taleplerde Bakan Kurum’un kendilerini reddetmediğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Sayın Bakanım bize sağlamış olduğunuz destek ve yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Gerek hibeler, gerek krediler noktasında gerekli desteklerimizi aldık. Koronavirüs noktasında herhangi bir pozitif vakaya rastlamadık. İşyerleri kapatan esnaflarımız için Seydişehir’de tek yürek kampanyasını Belediye, Kaymakamlığımızın destekleri ile başlatmıştık. Şu an aç ve açıkta olan hiçbir hemşehrimiz yok.
Sizleri de gerek Ankara’da gerek Konya bölgesinde hizmetler noktasında gerçekten takdir ediyoruz. Konyamızın gururu ve yüz akı olarak ülkemize hizmet ediyorsunuz. Seydişehir olarak Millet Bahçesi için özellikle Size ve TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum. Konya’da ilk defa ihaleye çıkan Seydişehir Millet Bahçesi olmuştur. İhalesi yapıldı. Yer teslimini bekliyoruz” dedi.
Başkan Tutal, Seydişehir’in ihtiyacı olan TOKİ Konutları, Hayvancılık Bölgesi çalışmaları, Bisiklet Yolu, Sokak Sağlıklaştırması, Soğuk Hava Deposu, Paketleme Kurutma Tesisleri projeleri hakkında bilgiler verdi.
Seydişehir’in içme suyu noktasında da sıkıntılar yaşadığını kaydeden Başkan Tutal; Sayın Bakanım bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımızla çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu konusu Seydişehir İçin elzem bir konu soğuk hava deposu kadar ihtiyaç olan bir konu” diyerek içme suyu noktasında da destek istedi.
Kuğulu Vadisi Projesinin çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Tutal;” 4 yıldır devam eden bir projemiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızda bu konuyu ve bölgeyi biliyor. Burası tabiat parkına dönüştürdüğümüz bir alan. Şu anda gölet çalışmaları DSİ tarafından yapılıyor. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Sayın Bakanım biz bugüne kadar vermiş olduğumuz destekler ve ülkemize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı size çok teşekkür ediyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Allah yardımcınız olsun teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU