15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

						15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Konya Valiliği , Konya Halk Sağlığı ve Konya Sağlık Sen tarafından  15 Temmuz şehitleri anısına organize edilen bisiklet turuna katılan  bisikletçiler Seydişehir de  15 temmuz Şehidi Muhsin Kiremitçi'nin Mezarını ziyaret etti.

Törene Orman ve Su İşleri Bakan  Yardımcısı Harun Tüfekçi, Seydişehir  Kaymakam Vekili  Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik,  Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer , kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve  vatandaşlar katıldı.

Konya'dan  startı verilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu Seydişehir'e ulaştı . Seydişehir  ve Beyşehir'den çok sayıda   bisikletçinin   destek  verdiği  turda ilk olarak  15 Temmuz  FETÖ darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı  Muhsin Kiremitçi'nin  Mezarı   ziyaret  edildi.

Okunan  Kuranı Kerim  ve yapılan duadan sonra  Şehit Muhsin Kiremitçi'nin  babasına Türk bayrağı ve Kuranı Kerim hediye edildi. Çanakkale Şehitler Abidesine sunulmak üzere  Şehit Muhsin Kiremitçi'nin mezarından toprak alındı.

Daha  sonra  Seyyidharun Veli Camisini ziyaret eden  bisikletçiler Milli irade  meydanına   geçti, burada yapılan törenle  Konya Seydişehir  etabı tamamlanmış oldu.  

Seydişehir Sağlık Sen Temsilcisi Osman Gök;" Sağlık Sen olarak böyle bir organizasyonun içinde yer almak onur ve gurur verici.  Ben organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 15 Temmuz yalnız  bir direniş  hareketi değil, Çanakkale ruhunun yeniden şaha kalkmasıdır."dedi.

Törende konuşan  Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz"15 Temmuz gecesi vatandaşların, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen karanlık güçlere karşı gereken dersi verdiğini söyledi.

O gece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına ses vererek meydanlara koşan milletin, şanlı tarihine üstün bir başarı daha yazdığını belirten Öznavruz, ülkenin ekmeğiyle büyüyen milletin içindeki hainlerin, ülke sevdalısı vatandaşlara şuursuzca ateş etmesi sonucu 249 şehit verildiğini hatırlattı. O gece  Şehit olan Kardeşimizden Muhsin Kiremitçi'nin Mezarı başındayız Burada bulunarak onlara, 'Sizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız' diyoruz Şahadet şerbetini içmek üzere kararlılıkla meydanlara çıkan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyoruz “dedi.

Bir toprak parçasının vatan olabilmesi için orada mühürlere, belgelere ihtiyaç vardır diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” İç ve dış hainler  Anadolu'ya geldiğimizden bu güne kadar durmamıştır. İç hainlerin cevabını bu millet 15 Temmuz’da şehitleriyle beraber vermiştir.  Bu sistem böyledir. Bu topraklarda bedel ödemeye devam edilecektir. 15 Temmuz bu ülkeye bir ihanet hareketidir. Sadece yönetime el koyma ve darbe teşebbüsü değildir. İhanet olmasa bu ülkenin lideri öldürülmeye çalışılmazdı. Bu bir ihanet hareketidir. Ve bu millet cevabını vermiştir. Bundan sonrada hiç kimse bu milleti gerek Allah’la, gerek siyasetle, gerek parayla aldatmayacaktır İnşaallah ” dedi.

Seydişehir Belediyesi olarak 11 Temmuz 15 Temmuz tarihleri arasında programlar düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Tutal;” 15 Temmuz darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için etkinliklerimize , organizasyonlarımıza devam edeceğiz. İnşallah böyle bir ihanet hareketi ile ülkemiz bir daha karşı karşıya gelmesin” şeklinde konuştu.

Bir selamlama konuşması yapan İlçe Kaymakam vekili Muzaffer Şahiner; halkımızın direnişi ayaklanması ile Allah’ın yardımını gördük. Bu etkinlik çok anlamlı ve önemli emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Su uyur, düşman uyumaz diyerek sözlerine başlayan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci;”düşman hiçbir zaman uykuda olmamıştır. Özellikle Anadolu coğrafyasında. Biz stratejik bir bölgede yaşıyoruz. Yükümüz ağı r. Bu coğrafyaya sahip olmak, bu toprakları korumak adına çok ciddi mücadele etmek gerekiyor.15 Temmuzda FETÖ terör örgütüne karşı bir mücadele verildi. Şu anda PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı mücadele devam ediyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde oğlu Muhsin Kiremitçi'yi şehit veren Baba Hüseyin Kiremitçi kaleme aldığı mektubu  Konya Halk Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Ekizer'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmesi için teslim etti.

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğünce 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu,  Konya,  Niğde,Aksaray,  Ankara,  Bolu,  Düzce,  Sakarya,  Kocaeli,  İstanbul,Tekirdağ'a geçildikten sonra 19 Temmuz'da  Çanakkale Şehitler Abidesi'nde sona erecek.

Yaklaşık 250 bisikletçinin katılımıyla bin 600 kilometre yol kat edilecek turda, bisikletçiler gittikleri illerde 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini ve kabirlerini de ziyaret edecek.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU