KOP MESLEKİ GELİŞİM ATÖLYESİ AÇILDI

16 Ekim 2019

KOP MESLEKİ GELİŞİM ATÖLYESİ AÇILDI

Kop Mesleki Gelişim Atölyesinin açılışı Konya Valisi Cüneyit  Orhan Toprak ve ilçe Protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Seydişehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilip KOP tarafından 250 bin liralık hibe sağlanarak açılan Mesleki Gelişim Atölyeleri’nde engelli öğrenciler ve aileler için umut oldu.

Proje kapsamında ahşap, tarım, seramik atölyelerinin yanı sıra özel eğitim okulunda öğrenim gören öğrencilerin ebeveynlerinin sorunlarının giderilmesi ve öğrencilerin kaynaştırılmasına yönelik programlar düzenlendi.

Açılış programına Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi,Prof. Dr. Kamile Marakoğlu, KOP İdaresi Koordinat Müdürü Mustafa Didilli, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, Selçuk Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörü Cemil Paslı katıldı. İlçemizden de Kaymakam Aydın Erdoğan ve eşi, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ile birlikte kurum müdürleri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

KOP Mesleki Gelişim Atölyelerinin  açılış kurdelesi Vali Toprak ve Protokol üyeleri tarafından kesildi.

3 yıl önce Selçuk Üniversitesi, KOP, Seydişehir Kaymakamlığı Milli Eğitim  tarafından ortaya güzel bir çalışma çıkarıldığını söyleyen Vali Cüneyit Orhan Toprak; “KOP’tan alınan hibenin önemi yok. Bu işe verilen sevgi, fedakârlık daha önemlidir. Çocuklarımızın el becerilerini geliştirmede kurulan bu atölyeler büyük önem arz ediyor. Meslek öğrenirken gelişecekler ilerde belki de kendi işlerini kuracaklar. Bu nedenle biz bu çalışmalara Valilik olarak çok önem veriyoruz. Bu işten ben bıktım, ben yoruldum deme lüksüne sahip değilsiniz. Bu işi layıkıyla yapan öğretmenlerimize de devlet ve ailem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Engelli bireylerin sorunlarının tüm insanlığın sorunu olduğunu vurgulayan Kaymakam Aydın Erdoğan; “Sadece hukuki ve idari düzenlemeler yeterli değil. Farkındalık yaratacak sosyal projelere de ihtiyaç var. Bu projeyle engelli bireylerin bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürmesini hedef edindik. Bu konuda KOP’un yanı sıra Selçuk Üniversitesi’nden de büyük destek aldık. Bu projede desteklerini esirgemeyen Valimize, Belediye Başkanımıza ve üniversite olarak başta hemşerimiz Rektör Mustafa Şahin’e teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise; “Yaşamın bir parçasıda engelli yavrularımızın var olmasıdır. Bunların topluma kazandırılması ve yapılan uygulamalar devletimizin son yıllarda ki en önemli hizmetlerindendir. Bizde Seydişehir Belediyesi olarak bu tür sosyal projelere elimizden gelen desteği vermekteyiz. KOP İdaresi’nin destekleri ile bu okulumuz önemli kazanımlar elde etti. Sayın Valimize, Sayın Kaymakam’ımıza ve KOP İdarecileri ile üniversite hocalarımıza teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

DİĞER DUYURULAR