KÜLTÜREL BELEDİYECİLİKTE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Yazdır / Tarih: 2020-08-10

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kültürel belediyeciliği önemsediklerini belirterek ilçede kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.
Küresel salgın öncesinde kültürel belediyecilikte Seydişehir’de ilkleri gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, salgın döneminde de kültürel belediyecilik yatırımlarına tedbirli olarak devam ettiklerini belirtti.
Göreve geldiği günden bu yana Seydişehir’de kültürel belediyeciliğe büyük önem verdiklerini, bu kapsamda sayısız hizmeti ilçe sakinlerine sunduklarını söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “ilçemizin köklü tarihi ve manevi ikliminde kültürel belediyecilik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda kültürel belediyecilikte ilçemizde ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Özellikle ilçemizin tanıtımı ve kalkınması açısından büyük öneme sahip olan Kalkınma Şölenini, Bisiklet Festivalini, Yağlı Pehlivan Güreş Etkinliklerini salgın dönemine kadar ilçemizde geleneksel hale getirmiştik. Ancak küresel salgın dolayısıyla belirli bir dönem ara vermek durumunda kaldık. İnşallah salgın tehlikesi son bulduğunda ilçemiz açısından önemli bir yere sahip olan bu etkinliklere kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Seydişehir’in Tarihini, Kültürünü, Sosyal Yapısını Koruyor ve Geliştiriyoruz
Kültürel Belediyecilikte Seydişehir’de ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “İlçemizde ilk defa düzenlediğimiz ve çok önem verdiğimiz kitap fuarımızda onlarca yazarımızı ve binlerce kitaplarımızı Seydişehirlilerle buluşturduk. Kitap fuarımız bu anlamda Seydişehir’imizde ilk olma özelliğini taşımaktadır. Kitap Fuarımıza da yine salgın nedeniyle ara verdik. İnşallah salgın dönemi sona erdiğinde, çok önem verdiğimiz bu fuarımızı yine ilçe sakinlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Bunun yanında çocuklarımıza özel olarak “Çocuk Festivali” adı altında çocuklarımızın tatillerini değerlendirebileceği etkinlikler organize ettik. İnşallah bu etkinliklerimize de gelecek senelerde devam edeceğiz. Tüm bu kültürel belediyecilik çalışmalarımızın yanı sıra ilçemizdeki diğer kamu kurumlarımızın, STK’larımızın ve öğrenci topluluklarımızın organize ettiği çalışmalara da belediye olarak destek vermeye devam ediyoruz. İlçemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak çalışmaları desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.
Seydişehir Belediyesi olarak Seydişehir’in kültürünü, tarihini, sosyal yapısını, değerlerini ortaya koyan yayınları bir yandan muhafaza ederken diğer yandan da bu yayınların kapsamını geliştirmek ve güncellemek için hazırlık yaptıklarını söyleyen Başkan Tutal; “İlçemizin köklü tarihi ve manevi ikliminde bu zamana kadar yapılmış araştırmaları, tezleri, sempozyumları, kitapları ve arşiv niteliği taşıyan yayınları özenle muhafaza ediyor, gelecek nesillere bu yayınları aktarmaya çalışıyoruz. Bu yayınları bir yandan muhafaza ederken diğer yandan da bu yayınlarımızın kapsamını geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah şehrimizin tarihine, kültürüne, doğal yapısına, sosyal hayatına dair yapacağımız araştırma çalışmalarımızı yayın haline getirip ilçemizin kültürüne katkıda bulunacağız. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyor, üniversitelerimizle işbirliği için girişimlerimiz devam ediyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.