KARANTİNADAKİ AİLELERİN ÇÖP VE EVSEL ATIKLARINI BELEDİYE EKİPLERİ TOPLUYOR

Yazdır / Tarih: 2020-08-05

Koronavirüs testleri pozitif çıkan ve karantina altına alınan ev ve binalarda yaşayan ailelerin ihtiyaçları Belediye ekipleri tarafından karşılanmaya devam ediyor.
İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararı ile Koronavirüs tehdidi taşıyan ve 14 günlük evlerinde karantinaya alınan vatandaşların dezenfeksiyon, hijyen ve çöp ihtiyaçlarını Seydişehir Belediyesi ekipleri gideriyor.
İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde uygulanan karantina kararlarının ardından çöpleri toplayan Seydişehir Belediyesi ekipleri aldıkları atıkları alarak bertaraf ediyor.
Karantinada bulunan ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli çalışmaları titizlikle yürüten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ilçemizde kırsal ve merkez mahallelerde karantinada bulunan ailelerimizin talepleri karşılanıyor, öte yandan bina ve evlerde dezenfekte çalışmaları yapılmaktadır. Karantinada bulunan evlerin ve binaların çöpleri özel kıyafetli ekiplerimiz tarafından düzenli olarak alınmaktadır” dedi.
Koronavirüs salgının ilçede yayılım göstermeye başladığı kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “hemşehrilerimizden bizim ricamız mesafe ve hijyen kurallarına uymaları, maskelerini takmaları. Ama ben görüyorum ki, havaların ısınması, düğün sezonun açılması ile tedbirler aksatılmaya başladı. Biz belediye çalışanlarımız ile birlikte dezenfeksiyon dahil tüm önlemleri eksiksiz olarak almaya gayret ediyoruz.
Ancak sadece bizim alacağımız önlemler yeterli olmayabilir, sizlerden de kurallara harfiyen uymanızı, yetkililerin önerilerini eksiksiz olarak yerine getirmenizi bekliyorum. Bu günler geçecek, sabırlı bir şekilde uyarılara dikkat ettiğimiz takdirde, inşallah ülkemiz ve İlçemiz bu salgını daha fazla yaşamadan atlatacağız” şeklinde konuştu.