YARALI LEYLEK KORUMA ALTINA ALINDI

Yazdır / Tarih: 2019-08-06

Seydişehir Değirmenci Mahallesinde  Gülsüm Atalay  tarafından bulunan yaralı leyleğe Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı.

Değirmenci Mahallesinde kanadından yaralı olduğu için uçamayan leyleği gören Gülsüm Atalay adlı vatandaş leyleği alarak  Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü ekiplerine  teslim etti.

Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı  ekipler tarafından kanadı kırık olan yaralı leylek veterinere götürülerek tedavi ettirildi.

Tedavisi yapılan yaralı leylek daha sonra Seydişehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından  Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi.

Başkan Tutal; ekiplerimiz yaralı leyleği alarak veterinere götürüp tedavisi yaptırmışlardır. Gerekli tedavisi yapılan leylek Beyşehir Milli Parklar Şefliğine teslim edildi. Bizim medeniyetimizde kuşlara verilen önem hiç bir medeniyette verilmemiştir. Kuş evleri yapılmıştır.Sadece kuş evleri ile kalmayıp, kuş köşkleri mimarimizde çığır aşmıştır.Asırlar önce yapılan kuş evlerde bu aziz milletin merhamet ve sevgisi ön plana çıkarılmıştır. Biz böyle bir ecdadın çocuklarıyız. Günümüzde de biz sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak , onları korumak için barınaklar yapıyor, sokaklara yem ve su kapları bırakıyoruz."dedi.

Leyleğin tedavisinin ardından yeniden tabiatı bırakılacağı öğrenildi.