KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ BAŞKAN TUTAL'LA PİKNİKTE BULUŞTU

Yazdır / Tarih: 2019-08-08

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Müftülüğü ’ne bağlı yaz Kuran kurslarında eğitim gören öğrenciler ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Seydişehir İlçe  Müftülüğüne bağlı yaz Kuran kurslarında eğitim gören 450 öğrenci piknikte çeşitli yarışma ve oyunlarla eğlenerek pikniğin tadını çıkardı.

Etkinliğe,  Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Müftü Vekili Ali Akbıyık, İmamlar ve öğrenciler katıldı.

Bu tür etkinliklerin öğrencileri daha fazla motive ettiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; tüm kuran kurslarının toplanıp pikniğe, gelmesi ,bu tür sosyal faaliyetleri yaşamaları çok güzel. Kuran öğrenmek insanın zihnini açar.Hadis-i Şerifte ifade edildiği gibi  "Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir".Bu yüzden Kuran-ı Kerim'i öğrenmek, okumak ve anlamak gerekiyor" dedi.

Kuran kurslarını iyi değerlendirmek lazım diyerek sözlerine devam eden  Başkan Tutal; son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı ciddi mesafeler aldı.Bunun için bu ortamın kıymetini iyi bilmek lazım. Bir Müslümanın  mutlaka bilmesi gereken temel bilgileri de öğrenin. Müslümanlığın ne olduğunda öğrenmek gerekir öğreneceğimiz yaş bu yaşlar gençler" dedi.

Başkan Tutal, öğrencilere okul döneminde hafta sonları cami ve Kuran kurslarında eğitime devam etmelerini tavsiye etti.

Piknik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.