KIRSAL MAHALLELERDE 43 KM’LİK YAYLA YOLU ÇALIŞMASI

Yazdır / Tarih: 2021-01-17

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekipler tarafından ilçe sınırları içerisinde yer alan yayla yollarında bakım, onarım çalışmasının devam ettiğini kaydetti.
Havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesiyle birlikte kırsal mahallelerde kullanımı yoğun olan yayla yollarında Belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor.
Vatandaşların yaylalara daha rahat ulaşım sağlaması için ekiplerin yayla yollarını sezona hazırlamak için seferber olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe genelindeki yayla yollarının bakım ve onarımının yapıldığını, yürütülen çalışmalar neticesinde Ketenli, Dikilitaş, Gevrekli, Mesudiye Çatmakaya, Bağra, Taraşçı mahallelerinde yayla yollarının standardının yükseltildiğini söyledi.
Başkan Tutal; “Torosların eteğinde yer alan ilçemizde yaylacılık kültürü ayrı bir önem taşımaktadır. Bizler de Seydişehir olarak ilçemizdeki ve bölgemizdeki yaylacılığa büyük önem veriyoruz. Bölgemizdeki yaylacılarımız ve Antalya bölgesinden gelen yörüklerimiz, ilçe merkezimize daha kolay ve daha konforlu yollarla ulaşması da bizlerin en önemli önceliklerindendir. Bu kapsamda yayla yollarımızın daha konforlu ve daha kullanışlı olması için bakım, onarım, genişletme ve drenaj çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Son olarak ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde gerekli olan yayla yollarımızın genişletme ve yol açım çalışmalarında büyük bir mesafe aldı. 2020 yılı itibariyle Ketenli Mahallesinde 3, Dikilitaş Mahallesinde 15, Gevrekli Mahallesinde 4, Mesudiye Mahallesinde 7, Çatmakaya Mahallesinde 4, Bağra Mahallesinde 5, Taraşçı Mahallemizde 3 km olmak üzere 43 km’lik yayla yolu çalışmalarımızı tamamlayacağız. Aynı hassasiyetle yayla yollarımızdaki çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Çünkü yaylacılık Seydişehir’imizin vazgeçilmezidir” dedi.
İlçenin kırsal bölgelerindeki yol çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Tutal; ilçe merkezimizde devam eden çalışmalarımızın yanı sıra kırsal mahallelerimizde de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu an yollarımızda iş makinelerimiz bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Bozulan yollar tamir ediliyor. Vatandaşlarımız araçları ile bu yaylalara daha konforlu bir şekilde gidebilecekler. Vatandaşlarımızın yaylaya gidiş gelişlerinde kullandıkları yolları genişletip bakımını yaparak yaylaya daha rahat ulaşmalarını sağlamaya devam edeceğiz " şeklinde konuştu.