Konya Vekili ALTUNYALDIZ STK ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ Özel

Belediye Başkanı Tutal’ın ev sahipliğini yaptığı istişare toplantısında Konya M.V. Ziya Altunyaldız İlçe Kaymakamı, STK Başkanları, Kurum Müdürleri ile Seydişehir’in sorunları gündeme alındı.

Mehmet Tutal Ziya Altunyaldız ile görüştü

Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız’ın Seydişehir’e ziyaretinde Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, kamu kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın ev sahipliğinde Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşen programda Seydişehir’in sorunları ve yatırımlar konuşuldu. Tutal, Seydişehir’in problemlerini, çözüm yollarını tartışmak, görüşmek amacıyla Konya Milletvekili Ziya Altunyandız‘ın Seydişehir’e geldiğini ifade ederek, Milletvekili Altunyaldız’ı Seydişehir’in vekili olarak gördüklerini kaydetti.

Ziya Altunyaldız Seydişehir STK lar ile görüştü

Seydişehir’in Mikro odaklı sorunlarına merhem olunması beklenen toplantıda, Seydişehir’in Gelişen tarım ve Sanayisinin üreticisine, çalışan işçinin istihdamından ulaşım hizmetlerine kadar ilgili sorunlar gündeme alındı. İstişare toplantısında, Seydişehir Bozkır yolunun sorunları, OSB’nin doğalgaz sorunu, İhtisaslı Organize Besi bölgesi, ilçede istihdamı arttıracak çalışmaların yapılması ve projelendirilen birçok çalışma Vekil Altunyaldız’a sunularak acil çözümler istendi.

“İSTİŞARAE İÇİN BİR ARADAYIZ”

Seydişehir’in meselelerini yüz yüze müzakere etmek, konuşmak, istişare etmek üzere Seydişehir’de olduğunu kaydeden Milletvekili Altunyaldız, Konya’nın meseleleriyle ilgilenmenin yanında Türkiye’nin uzun yıllarını bürokraside görev yaparak geçirdiğini, ülkenin sanayi dönüşümü reform paketlerinin süratle Meclisten yasa olarak çıkartıldığını bunun yanı sıra büyüdüğü topraklarla görev ve sorumluluklarının olduğunu kaydetti.

“BU TOPRAKLARA BORCUM VAR”

İnsanın doğup büyüdüğü topraklara borcunu ödemek istemesi kadar doğal birşey olmadığını belirten Milletvekili Altunyaldız; “Bu fıtrattır, yaradılışın doğasında olan duygu, düşüncedir. Mikrodan, makroya doğru bir hizmet anlayışımız ve yoğunlaşma anlayışımız olacak.” Dedi.

“TÜRKİYENİN GELİŞEN EKONOMİSİ VE SANAYİSİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Milletvekili Altunyaldız; “Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan hiçbir güç başarılı olamayacaktır. Ankara ve İstanbul’da yaşadığımız ve ülkemizin doğu ve güneydoğusunda yaşadığımız birçok hadisede yüreğimiz dağlandı. Ciğer parelerimizi kaybettik. Üzüldük. Ama bir şeyi asla yapmadık. Asla ümitsizliğe düşmedik. Asla ülkenin geleceğine dönük vizyonundan, hedeflerinden vazgeçmeyi hayalimizden dahi geçirmedik. Türkiye’nin küresel yürüyüşüne bu çabaların engel olabileceğine dair en ufak bir endişemiz olmadı. Terör hareketleri bizim önümüzü kesemeyecek ve hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın önderliğinde hükümet programında öngörülen her türlü faaliyeti projeyi bir bir gerçekleştirmeye devam edecek’’ şeklinde konuştu.

“SEYDİŞEHİR’İN EKONOMİSİNİ, SEYDİŞEHİR’İN MESELELERİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZEBİLMEK İÇİN BURADAYIZ”

Ülkenin sanayi dönüşünü, bütçe hedeflerini, AR-GE ve yüksek teknoloji üretim yapısına kavuşmak ve ihracat hedeflerini, katma değer yapısını gerçekleştirme yolunda bilim teknoloji yüksek kurulu dâhil hedeflerini gerçekleştirme yolunda çalıştıklarını ifade eden Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız; “Türkiye çapında neler yapılabilir konuşmak için sahadayız. Bu yüzden Seydişehir’in ekonomisini, Seydişehir’in meselelerini hızlı bir şekilde çözebilmek, konuşmak için istişare meclisindeyiz. Ne kadar taşı, taş üstüne koyabilirsek, ne kadar vatandaşımızın günlük hayatına dokunup mutlu edebilirsek, ne kadar kardeşimizi iş sahibi yapabilirsek, ne kadar çalışan esnafımızın işini büyütmesine destek olabilirsek, o kadar işimizi doğru yaptığımızı düşünür ve mutlu oluruz.” Dedi.

Katılımcılardan Seydişehir’i sosyal boyutuyla, kültürel hayatıyla, ekonomik hayatı, ticareti ve üretimiyle, tarımıyla, endüstrideki gelişmeleri ve organize sanayi bölgelerindeki ihtiyaçların giderilmesiyle daha iyi nasıl iyi bir noktaya taşınabilirliği değerlendirilerek masaya yatırldı.

Programda son olarak toplantıya katılan STK Başkanları esnafların sıkıntılarını kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının karşılıklı istişareleriyle son buldu.

Ziya Altunyaldız Seydişehir STK lar ile görüştü

Ziya Altunyaldız Seydişehir Beleidye Başkanı Mehmet Tutal ve  STK lar ile görüştü

Son Düzenlenme Pazartesi, 21 Mart 2016 10:05