BAŞKAN ALTAY SEYDİŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

45245982 696795134028492 5664516604440870912 nKonya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir’de ASEM dönem açılışı ve  Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı yatırımları yerinde inceleyerek ilçe halkıyla istişarelerde bulundu.

Son 5 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere önemli hizmetler kazandırdığını belirten Altay, çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Başkan Altay, Seydişehir programına Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Konya İl Başkanvekili Gökhan Taşkıran, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Selim Özkan, AK Parti Seydişehir,Ahırlı ve Yalıhüyük İlçe Başkanları , Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

BAŞKAN ALTAY ve TUTAL ‘DAN ASEM’E ZİYARET

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Seydişehir Belediyesi tarafından arsa tahsisi yapılan Şehir Konağı’nda  kursiyerle buluştu.

Seçimlerde üçlü olalım , güçlü olalım saç ayağını Seydişehir’e kazandıralım diyerek yola çıktığını kaydeden Belediye Başkanı Başkan Tutal; AK Parti Hükümeti, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi çalışmalarına bu şekilde devam etsin dedik. Sizlerde bizim bu çağrımıza kulak verdiniz. Bizleri Seydişehir’de yönetime  getirdiniz. Bizde Seydişehir’i ve sizi mahçup etmemek için,  4,5 yıldır sizlere canla , başla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu üçlü olmak , güçlü olmak Seydişehir’de kendini gösterdi.Birçok kamu kurum ve kuruluşu gerek Seydişehir Belediyesi, gerekse Konya Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile sizlerin hizmetine sunduk Bunlardan bir taneside Şehir Konağı Hizmet binamız. Konya Büyükşehir Belediyemizin Seydişehir’e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum “dedi.

Sizlerin güvenine ve sevgisine layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz diyerek sözlerine başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; ilçelerimizi ziyaret ederek Büyükşehir Belediyemizin ilçelere Büyükşehir Belediyesi yasası ile nasıl hizmetler yapacağını anlattık. Aradan 4,5 yıl geçti böyle güzel bir binadayız şu anda. Komek gibi Konya’nın önemli markalarından biri olan hizmet veren bir binada birlikteyiz. Bununla birlikte sadece Seydişehir’de 5 yılda  153 Milyon liralık yatırım yaptık. Bunun bir kısmı alt yapı çalışmaları olmakla birlikte, bir kısmıda sizlerin sosyal hayatına katkı sunacak mekanlarımız. Özellikle şehir konaklarımızı ASEM’lerimizi önemsiyoruz. Çünkü Konya merkezde birçok ilçe bediyelerimizde Büyükşehirimizin böyle makanları vardı. Ama  yeni Büykşehir yasamız ile birlikte tüm ilçelerimiz böyle mekanlara kavuştu. Özelikle Seydişehirdeki bu yoğun talep bizi bir Komek binası yapmaya yöneltti. Şu anda inşaatı devam ediyor. Ekonomik durumdan dolayı biraz yavaşlatmaya gidildi, fakat en kısa zamanda tamamlamayı arzu ediyoruz. Böylece daha çok kardeşimize hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Buradaki hizmetlerden dolayı hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere güler yüzle  hizmet ediyorlar. Buradaki hizmetleri Halk Eğitim Merkezlerimizle birlikte yürütüyoruz.Hizmetlerimiz konusunda en büyük desteğimiz Belediye Başkanımız, Seydişehir’deki hizmetler konusunda ilçeyle uyumlu bir çalışma oluyor. Burada Büyükşehir Belediyemiz,Belediyemiz ile çok uyumlu ve ahenkli bir şekilde çalışıyor ve birçok bereket oluşuyor.Kapınızı ne zaman çalsak gereğini yapan vatandaşlarımız sizler her zaman  destek oluyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Bu ziyaretlerimizi eksik kalanları istişare ederek, yeni dönem çalışmalarımızın  planlamasını  yapmak amacıyla  yapıyoruz. Allah hepinizden razı olsun.Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum “şeklinde konuştu.

SEYDİŞEHİR’E 5 YILDA 153 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Bakırcı Evi olarak bilinen tarihi evdeki çalışmaları da yerinde inceledi. Yeni Büyükşehir Yasasıyla ilçelerin çok büyük yatırımlar aldığının altını çizen Altay, Seydişehir’e son 5 yılda 153 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi. Altay, “Seyyid Harun Veli Hazretleri Türbesi etrafında ciddi kamulaştırma çalışması yaptık. Bunun yanı sıra orada yeni bir proje çalışması yürütüyoruz. Bu proje kapsamında da Bakırcı Evi’nin restorasyonu tamamlandı. Bizler bir taraftan altyapı çalışması yürütürken bir taraftan da şehirlerimizin estetiğine önemli katkılarda bulunuyoruz. Ayrıca Seydişehir’de çok önemli de bir çevre yatırımı gerçekleştirdik. Seydişehir’in atık su arıtma tesisi tamamlanmak üzere. Yaklaşık 45 milyon liralık maliyeti olan tesisimiz bu yıl içinde hizmete girecek inşallah. İlçelerimizi her yönden kalkındırmak adına gece gündüz demeden gayret ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ALTAY İLÇE HALKIYLA BİR ARAYA GELDİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yatırım incelemelerinin yanı sıra Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti Konya İl Başkanvekili Gökhan Taşkıran, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Selim Özkan, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Seydişehir esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Altay, vatandaşlarla gerçekleştirdiği buluşmada talepleri dinleyerek istişarelerde bulundu