50 YIILIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

IMG 8371Seydişehir Belediyesi, Kızılcalar Mahallesi'nde bulunan vatandaşların 50 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

Kızılcalar Mahallesinde yaşayan ve içerisinde vatandaşların kendisine ait olan evlerin bulunduğu bir gurubun  parselde bulunan mülkiyet sorunu Seydişehir Belediyesinin imar uygulaması ile çözülüyor.

Söz konusu parsellerde bulunan evlerin tapu kaydında , mülkiyetin başkasının  üzerinde olması ve mülkiyet varislerine ulaşılamaması durumu Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a iletildi.

Bu konuda çalışmalar başlatan Başkan Tutal, İmar Müdürlüğü ekiplerinin  yaptığı gerekli incelemeler sonucunda mağdur olan vatandaşlarla  Meclis Toplantı salonunda biraraya geldi.

Mülk sahiplerinin 50 yıldır devam eden tapu sorununu çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden Başkan Tutal;'' kangren haline gelmiş ve 50 yıldır çözülemeyen bu mülkiyet probleminin mevcut kanunlar ve mevzuat çerçevesinde imar uygulaması  ve düzenlemesini yapacağız. Daha sonra sizlere tapularınızı vereceğiz. Buna istinaden mülkiyetle ilgili sorunları olan vatandaşlarımızın müracaatları halinde sorunlarının  çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaları yapacağız''şeklinde konuştu.

Son Düzenlenme Pazar, 27 Kasım 2016 09:25