ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI SEYDİŞEHİR’DE

4Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Karayolları Genel Müdürü, Karayolları Konya 3. Bölge Müdürü  ve beraberindekiler  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’da gerçekleştirdiği toplu temel atma programına Seydişehir’den katıldı.

Bakan Ahmet Arslan ve beraberindekileri, İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve STK Başkanları ve Seydişehir Belediyesi Birim Müdürleri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’da tamamlanan ve  temeli atılacak olan bazı yatırımlar açılış ve temel atma  töreninin kapsamı içerisinde yer alan  Alacabel tünelinin telekonferans yoluyla temel atma töreni için ilçemize gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci, Ak Parti Konya Milletvekili Altunyaldız ve beraberindekiler Tınaztepe Mağaralarını ziyaret ederek burada bir süre dinlendi.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Seydişehirde devam eden yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Bakan Arslan  ve Bakan Yardımcısı Tüfekci ve beraberindekiler Seydişehir-Antalya yolu Tınaztepe mevkiinde bulunan Alacabel tünelinin başlama noktası olan temel atma töreni açılış sahasına geçtiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış esnasında, Seydişehir-Alacabel Tüneli'nde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan Video konferans aracılığıyla tünel hakkında bilgileri aldı.

Bakan Arslan ;’’Özellikle Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridorunun tamamlayıcısı, Konya'yı Seydişehir ve Akseki üzerinden Antalya'ya bağlayacak, Alacabel geçidini, 'kışın geçit vermez' geçidini iki tane tüp tünelle, 7 bin 360 metrelik iki tünelle birbirine bağlayacak, 19 kilometrelik, 215 milyon lira yatırım bedelli bir proje." diye konuştu.

STK örgüt temsilcileri ve AK Parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu tören Konya’da yapılan toplu açılış programına bağlanarak Alacabel tüneline ilk harç atılarak yapım çalışması başlatıldı.