SEYDİŞEHİR ŞEHİR KONAĞI HİZMETE AÇILDI

IMG 5869Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Seydişehir’de yapımı tamamlanan Şehir Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Seydişehir’e gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Daire Başkanları, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve birim müdürleri eşlik etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Seydişehir programı kapsamında ilçedeki Medeniyet Okulu çalışmalarının dönem açılış programına katıldı. Burada öğrencilere hitap eden Başkan Akyürek, şehir tamamındaki bütün okullarda Medeniyet Okulu dersleri verildiğini ve projenin 4 yıldır devam ettiğini belirterek, 2 yıl içinde Konya’daki 500 bine yakın ilk ve orta öğretim öğrencisine projeden faydalanmış olacağını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Seydişehir ilçesine kazandırılan Şehir Konağı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, protokol üyeleri tarafından düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası ilçe belediyesi yatırımlarının yanında Büyükşehir Belediyesi’nin Seydişehir çıtasının çok üzerinde yaptığı yatırımlarla ilçenin adeta çağ atladığını belirtti. Başkan Tutal;”Birlikten güç doğar. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyemizin birlikte çalışmaları sayesinde önemli yatırımlar yapıldı. Hizmete giren Seydişehir Konağı ise bu yatırımlardan biridir. Bu güzel hizmette emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2014 yılı 30 Mart'ından itibaren Yeni Büyükşehir Yasası uygulamasıyla birlikte 31 metropol ilçe olarak çalışmalara başladıklarını belirterek,  Konya merkezde ne varsa ilçelerde de aynı hizmetlerin gerçekleşmesi için çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi. 3 yıl içinde sadece su ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarına Konya genelinde 1 milyar lira harcadıklarını kaydeden Başkan Akyürek, tüm yerleşim yerleri ile birlikte Seydişehir yatırımlarının da artarak devam edeceğini söyledi. Seyyid Harun Veli Türbesi'nin çevresi ile birlikte yeni cazibe alanlarından biri haline geleceğini kaydeden Başkan Akyürek, güzel bir mimari tarzda yapılan Şehir Konağı'nın yüzme havuzu, spor salonu, eğitim salonları, meslek edindirme kurs bölümleri ile ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir olarak Seydişehir’e bugüne kadar 108 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, " Seydişehir marka metropol ilçelerimizden.  Konya'da 31 ilçemizle tüm belediye başkanlarımızla, Meclis üyelerimizle günümüzün lider şehri Konya için canla başla çalışıyoruz. Sadece Konya için de çalışmıyoruz. Ülkemizin Büyük Türkiye hedefine, Lider Ülke Türkiye hedefine ulaşması için de gayret gösteriyoruz. Çünkü şehirlerimiz kalkındığında ülkemiz güçleniyor. Bütün bu yatırımlarda birlikte çalıştığımız Seydişehir Belediye Başkanımız Mehmet Tutal kardeşimize ve emeği geçen herkese ilçemiz ve Konyamız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek Seydişehir Şehir Konağı'nın açılışını yaparak incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Seydişehir Şehir Konağı 3,2 milyon liraya mal oldu.