SEYDİŞEHİR'DE RAMAZAN DENETİMLERİ

denetim 2Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan ayı boyunca ve Ramazan Bayramı öncesi ilçede gıda , tatlı imalathaneleri ve   pastanelerde denetimlerini artırdı.
Halk sağlığının korunması, sofraların sağlıklı yiyecekle buluşması için Seydişehir  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  gıda üretimi, tatlı ve ekmek  üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Denetimlerde tatlı üretim noktaları başta olmak üzere gıda üretim, depolama ve satış kuralları, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gramaj, son kullanım tarihi ve saklama projesi gibi alanlarda  titiz bir denetimden geçirildi.

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü  ekiplerinin Ramazan ayı ve bayramı dolayısı ile denetimlerini artırdığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” Ramazan ayı dolayısıyla ilçede faaliyet gösteren gıda satışı yapılan market, pastane, tatlı imalatı ve satışı yapan işyerlerini denetim altına aldık. Zabıta ekiplerimiz  tarafından gerçekleştirilen gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde tüketici sağlığının korunması, işyeri ve ürünlerin hijyeni, sanitasyon  durumu, ürünlerin son kullanım tarihleri de kontrol edildi. Vatandaşlarımızın bayram öncesinde güven içinde alışverişlerini yapmalarını istiyoruz. Denetimlerde, pasta, tatlı, baklava, çikolata, şeker, lokum gibi gıda imalatı yapan veya bunları satan iş yerlerinin denetimine ağırlık veriliyor. Kurallara uyan işyerlerine teşekkür edilirken, kurallara uymayan üreticiler ise uyarılıyor , cezai işlem yapılıyor. Ekiplerimizin denetimleri bayram öncesinde olduğu gibi, bayram ve bayramdan sonra da  devam edecek” dedi.