SEBELTAŞ ÇALIŞANLARINA İŞ SAĞLIGI VE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Seydişehir Belediyesi, Belediye ve Sebeltaş A.Ş. Beton Elemanları Tesisleri’nde çalışan personeline yönelik `İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu seminer düzenledi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Atılım OSGB C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ersel Büyükyıldırım katıldı. Seminere SEBELTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Balcı ve Seydişehir Belediyesi Sebeltaş A.Ş. bünyesinde çalışan personel katılarak iş güvenliği ve çalışma hak ve sorumlulukları gibi konularda bilgi aldılar.

İŞ KAZALARININ %98 İ ÖNLENEBİLİR

İş kazalarının kazadır deyip geçilmemesi gerektiğine dikkat çekilerek gerekli tedbirler ve uygun ortam oluşturulduğu sürece iş kazalarının %98 önlenebileceği vurgulandı. Seminerde işçi sağlığı ve iş güvenliği prensipleri, genel iş güvenliği, iş kazasını önleme yöntemleri, koruyucu malzeme kullanımı ve çalışanların yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler aktarıldı. İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliğinin iş yerlerinde işin yürütülebilmesi için yapılan sistemli tedbirler olduğunu belirten C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ersel Büyükyıldırım; “Sakatlık, hasar, kayıp veya zarar verme tehlike kaynağıdır. İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişini başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almak ve kendimizi korumaya çalışmalıyız.” dedi.

İşçi sağlığı güvenliğinin temel prensibinin çalışanları korumak olduğunu belirten Büyükyıldırım bu konuda işverenlerin ve çalışanların, İş güvenliğinde tehlike ve risklere karşı önlemler alması gerektiğini kaydetti.

530 MG 3903

530 MG 3901