BAŞKAN TUTAL, Miraç Kandili’nin Tüm İslam Âlemine Barış ve Huzur Getirmesini Dilerim

Mehmet TUTAL 530BAŞKAN TUTAL, “Miraç Kandili’nin Tüm İslam Âlemine Barış ve Huzur Getirmesini Dilerim.”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Miraç Kandili münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Tutal mesajında, İslam Âlemine birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesini diledi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı ve mübarek üç aylar içerisinde yer alan, içinde büyük hikmetler barındıran, mucizelerle dolu Miraç Kandili, Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir.

Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşma fırsatı olan günlerdendir. Cenab-ı Allah İsra Suresi’nin “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan, kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür.” Ayetini iyi idrak etmeliyiz. Bu gecede Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Cenab-ı Allah’ın katında bizler için, ümmeti için yakarışları vardır.

Peygamber Efendimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin yeniden canlanmasına gayret göstermeliyiz. Miraç hadisesi bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin, hakikat arayışında zirveye ulaşmanın, kalp ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselmekten geçtiğini bildirmektedir. Bu mübarek gecede Cenab-ı Allah’a yapacağımız dualarımız ile İslam Âleminin birlik ve beraberlik içerisinde barış ve huzur getirmesini diliyor, başta Seydişehirli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Âleminin Miraç kandilini kutluyorum.’’ Dedi.