KAR YAĞIŞINDAN ZARAR GÖRENLERİN BELEDİYEYE BAŞVURMASI GEREKİYOR

IMG 20161230 WA0006Kar yağışından zarar gören bölgeler İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü tarafından incelenecek.

Seydişehir 12 gündür kar yağışının etkisi altında… Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu ilçede işyerleri, evi yada ahırlarının damları çöken vatandaşların Seydişehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gelerek dilekçe ile başvuru yapmaları istendi…

Kar yağışının etkili olduğu Seydişehir’de vatandaşların zaman zaman sıkıntılar yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede kar yağışından kaynaklanan hasar tespiti için Seydişehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin  inceleme yapacaklarını kaydetti.

Bir kamu kurumu  özel sektöre ait birçok işyerinin ve ahırların çatılarının çöktüğünü belirten Başkan Tutal “Aralıksız yağan kar nedeniyle ilçemizde çok şükür bir can kaybı yaşanmadı ancak maddi hasarlar meydana geldi. Yaptığımız çalışmalar sonucu Konya İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ilçede inceleme yapılmasını istedi.Kar yağışından zarar gören merkez ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın  Belediye'ye gelerek dilekçelerini İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze vermeleri gerekiyor. Talepler alındıktan sonra tespitler yapılarak zararlarının  karşılanması sağlanacak” dedi.

Son Düzenlenme Salı, 03 Ocak 2017 14:03