SEYDİŞEHİR NÖBETİNE DEVAM EDİYOR

115 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki için Seydişehirli bisikletçiler meydanlara indi.

Yatsı namazının Belediye meydanında kılınmasıyla başlayan program Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın da destek verdiği bisiklet konvoyu ile devam etti.

Belediye meydanından başlayan Seyitharun Bulvarı, Atatürk Caddesi üzerinden pedal çevirerek belediye önüne gelen bisikletçiler darbecilere karşı slogan atarak meydanda Milli İrade nöbetine katıldı.

Seydişehir olarak hep birlikte, bir arada olunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, lanetli gecenin ardından ayakta olduklarını, hiçbir siyasi düşünce, cinsiyet, renk, ırk ayrımı olmadan tepkilerine devam ettiklerini belirtti.

Darbe girişimine karşı tepki göstermek isteyen birçok gurup olduğunu belirten Başkan Tutal;’’ Bu ülkenin insanı 7’den 70’e artık özgürlük istiyor. İnsanca yaşamak istiyor. Birileri kendi yaşam tarzına prangalar çizilmesini istemiyor. Din adını kullanmak suretiyle bunu yapanlardan gerçekten bu millet artık nefret ediyor, kin duyuyor Allahü Teâlâ diyor ki;’’Tüm müminler kardeştir. Kardeşlerinizin arasını düzeltiniz’’ Bunlar hangi dinden acaba? Kardeşlerin arasını düzeltmek yerine kardeş olmak yerine, kardeşlerini bombalattılar. Hz.   Peygamberimiz buyuruyor ki;’’Müminler bir vücudun organları gibidir. Birisi rahatsız olduğu zaman diğeri de rahatsız olur’’ . Midemiz ağrıdığı, gözümüz ağrıdığı zaman tüm organlarımız rahatsız olur. Nasıl müminlik ki , rahatsız olmayı bırakın bombalar, mermiler yağdırmak , tankların altında ezmek. Demek ki, bunların inancı kaynağı Kur’an ve sünnet değildi.’’dedi.

BAŞKAN TUTAL’’MİLLİ İRADE MEYDANI ‘’

Bu milletin evlatları olarak kendi milli ve manevi değerlerine sahip çıktıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ kendi inanç değerlerimizi ana kaynaklarından öğreneceğiz ki bu tür hainlere fırsat vermeyelim. Seydişehir Milli İrade nöbetini ve direnişini ilk günden beri gösteriyor.  Her gün nöbette olduğumuz meydanımızda toplanıyoruz.  Milli İrade nöbetimizi ve direnişimiz bu meydan da gösterdiğimizden dolayı ilk meclis toplantımızda bu meydanımızın adını Milli İrade Meydanı olarak değiştireceğiz. ‘’şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Seydişehir’de de bulunan okulun kapatıldığını belirten Başkan Tutal,’’Seydişehirlilerin paralarıyla okul yapanlar ve oralarda  bu millete ihanet edebilecek hainler yetiştirenlerin okulları kapandı. Seydişehir’deki okulda kapandı. Yani sizin paralarınızla yapılan okullar artık sizin oldu. Her şey aslına döner ve dönmektedir. Buradaki okulumuza Seydişehirli şehidimiz Muhsin Kiremitçi’nin ismi verilmek suretiyle Seydişehirlilerin tamamına hizmet verecek bir ortan oluşturacağız. Ben 7’den 70’e herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sevgilerimi sunuyor, hayırlı akşamlar diliyorum’’dedi.

Milli İrade nöbeti daha sonra marşların söylenmesi, şiirlerin okunması, çorba , su ve çay ikramı ile devam etti.