SEYDİŞEHİR ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

a 5Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un (28) cenazesi memleketi Seydişehir ilçesinde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar sırasında dün Akçabudak köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle girilen silahlı çatışmada 4 yıllık asker Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur şehit düştü.

Şehit Cesur'un cenazesi Seydişehir ilçesine getirildi. Kent girişinde araç konvoyuyla karşılanan şehit Cesur'un cenazesi helallik alınmak için baba evine götürüldü. Şehit Cesur'un cenazesi baba evinde helallik alındıktan sonra törenin yapılacağı Hükümet Meydanı’na götürüldü.

Burada oğlunun tabutunun başına gelen anne Fatma Cesur, ''Kuzum, senin yokluğuna nasıl dayanacağım'' diyerek ağladı. Nişanlısı Ayşe Bostancı da tabutu öpüp ağladı.

Törene, Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Siyasi Parti İlçe Başkanları , ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit babası İbrahim Cesur, Ankara uzman çavuş olarak görev yapan oğlu Mustafa Cesur ile birlikte saf tuttu.

Şehit Cesur'un cenazesi kılınan namazın ardından Seydişehir Şehitliği'ne defnedildi.