SEYDİŞEHİR'DE 54 KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI KUTLANDI

IMG 545654 kütüphanecilik haftası "Yeni nesil çocuklar yeni nesil kütüphaneler" programı ile kutlandı.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Aydın Erdoğan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik , Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Daire Amirleri , Okul Müdürleri  ve öğrenciler  katıldı.

54 Kütüphanecilik Haftası ile ilgili düzenledikleri programa katılanlara teşekkür ederek bir selamlama konuşması yapan Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz,Seydişehir'de kitap okuma oranının yüksek olduğunu kaydetti.

İnsanlık tarihine baktığımızda, insanı insan yapan temel öğelerden birinin akıl olduğu belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal , bu aklı kullananın yolunun da okumak olduğunu kaydetti.

İlk insanla birlikte Yaratıcımız tarafından suhuf gönderilmeye başlanmıştır diyen Başkan Tutal;" Kuran-ı Kerim'in ilk ayetleri "Oku" emridir. Okuma işlemini beşikten mezar kadar değerlendiririz. Okumak mutlaka bir üstünlüktür. Ancak önemli olan ise okunan şeylerin insan hayatında yaşanabilir olmasıdır. Okumak bilginçlik taslamak değil bilinç kazanmaktır.Mutlaka kitaba dokunmak, ,kitabı okumak, mürekkebini koklamak gerekiyor. Seydişehir'e inşallah güzel bir mekan kazandıracağız. Kütüphanemizin projesi hazır" dedi.

Kütüphaneler toplumun  kültür ve medeniyet   birikiminin hazinesi hükmündedir diyen Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan "Bu hazinenin içeri   o ülkenin  kültürel gelişmişliğinin en önemli göstergesidir.Kütüphaneler okuma  alışkanlığının gelişimi  kültür mirasının gelecek nesillere taşınması  açısından  çok önemli  katkılar sağlamaktadır. İlk emri oku olan  bir medeniyetin mensuplarıyız.Bu inanç doğrultusunda ecdadımız fethettiği   şehirlerde ilk önce kütüphaneler kurmuştur.Bilgiye  hükmeden  toptumlar kendi toplumlarını ve başka toplumları yönlendirirler. Bizler yeni Nesil çocuklarımıza  okuma alışkanlığını kazandırmak zorundayız,bilgiye ve teknolojiye sahip olmalıyız.Bunların yapıldığı en önemli yerler okullar ve kütüphanelerdir."dedi

Program ,Halk Kütüphanesi tarafından okuma yarışması, komposizyon dalında dereceye girenlere ödülleri verildikten sonra öğrencilerin hazırladığı  halk oyunları ve kaşık oyunları ile sona erdi.